Tízmillió forintot sikkasztott egy végrehajtó Nógrádban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy Nógrád vármegyében működő önálló bírósági végrehajtóval szemben, aki az irodája letéti számlájáról több mint 10 millió forintot utalt át magának – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség kedden.

A bírósági végrehajtóként dolgozó vádlott a végrehajtói irodája egyedüli tagja, egyben vezető tisztségviselője volt, így rendelkezési joggal bírt a végrehajtói iroda letéti számlája, valamint az iroda költségszámlája fölött is – írták a közleményben.

2020 októberében végrehajtói ügyszámok megjelölése nélkül, illetve fiktív ügyszámokkal három alkalommal összesen 10,6 millió forintot utalt át a végrehajtói letéti számláról a végrehajtói iroda költségszámlájára annak ellenére, hogy ezen összegek elszámolását megalapozó tevékenység az adott időszakban nem volt, így a költségek elszámolása a cselekmény időpontban nem volt jogszerű.

A vádlott a jogosulatlan utalásokat követően a költségszámláról személyesen is vett fel pénzt, illetve privát bankszámlájára utalt át 7,5 millió forintot.

Hozzátették: a sikkasztással okozott kár megtérült, mert a 10,6 millió forintot utóbb a végrehajtói irodának visszafizette. Az ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a végrehajtó ellen, vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés egyidejű kiszabását indítványozva.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Orbán: a tapasztalat és a szakmai tekintély indokolta Sulyok Tamás jelölését

A tapasztalattal, az alkotmány- és a jogi ügyekben való jártassággal, a nemzetközi jog ismeretével, a nemzetközi térben való „forgolódással”, a politikai intézmények természetrajzának ismeretével és egy szakmai tekintélyt is megadó életúttal indokolta Sulyok Tamásnak, az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének államfői jelölését a miniszterelnök.