Vádat emeltek a gyermekük halálát okozó csepregi szülők ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség egy nőt és egy férfit, aki Csepregen hónapokon át éheztette, folyamatosan bántalmazta saját két és fél éves gyermekét. A kisfiú tavaly februárban meghalt – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a szülők a bántalmazásokon túl végignézték, ahogy a sértett megfelelő táplálás és gondozás hiányában leépül, szinte „elsorvad”, tisztában voltak azzal, hogy a folyamat orvosi beavatkozás nélkül a gyermek halálához vezet, ennek ellenére nem vitték orvoshoz. Az elkövetett cselekmények a gyermek számára nagyfokú fájdalmat, kínt és szenvedést okoztak – írta a főügyészség.

A vádiratban szerepel az is, hogy a szülők nemtörődöm magatartásukkal, azzal, hogy még alapvető higiéniai körülményeket sem teremtették meg otthonukban, négy másik gyermekük életét és egészségét is veszélyeztették. A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakra fegyházbüntetés kiszabását kérte, szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 4.

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 4.

Közel 400 milliós vagyoni kárt okozott illegális műsorszórással három férfi

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, aki 2015 júniusa és 2020 júniusa között televíziós szolgáltatók szervereire rácsatlakozva létrehozott egy olyan, saját weboldalon működtetett online streamingszolgáltatást, amellyel 21 televíziós csatorna szerzői jogait sértették meg közel 400 milliós vagyoni hátrányt okozva – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség hétfőn.