Vádemelés a sikkasztó gondnok ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vádat emelt a Szeghalmi Járási Ügyészség egy Békés megyei nő ellen, aki a járási hivatal hivatásos gondnokaként csaknem kétmillió forintot sikkasztott el a rábízottak pénzéből – közölte pénteken a Békés Megyei Főügyészség.


A 43 éves, büntetlen előéletű kertészszigeti nő 2014 júliusa és 2016 februárja között a saját céljaira fordította 16 rábízott ember vagyonát, 4 600 forinttól 320 ezer forintig terjedő összegben tulajdonított el pénzt.

[htmlbox Változásfigyeltetés]

 

A nő – aki összesen 34 ember gondnoki feladatait látta el – a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatala megbízásából tevékenykedett hivatásos gondnokként. Feladata ellátása során a kézhez vett összegekből rendszeresen, üzletszerűen tulajdonított el, a pénzt megélhetésére fordította.

A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.