Vesztett a főváros a reklámtenderperen

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. november 26.
Címkék: , , , ,
Rovat:
Megalapozatlanság miatt jogerősen elutasította a BKV és a BKK kereseti kérelmét, egyúttal a Közbeszerzési Döntőbizottságnak (KD) adott igazat a Fővárosi Törvényszék – értesült a Világgazdaság.

A KD januárban 115 millió forintos bírságot szabott ki a fővárosi tömegközlekedési cégekre, mert törvénysértést észleltek a koncessziós eljárás 2019. novemberi lezárásakor. A cégek ezután fordult a bírósághoz, hogy megtámadja a határozatot. Első körben jogvédelmet kértek, ami nemcsak a KD döntését függesztette volna fel, hanem a 115 millió forint megfizetése alól is mentességet adott volna. Ezt a Fővárosi Törvényszék és a Kúria is elutasította, ezért idén májusban már átutalták a büntetés összegét.

A Világgazdaság szerint most szerdán a bíróság a perköltség megtérítése mellett arra is kötelezte a felpereseket, hogy térítsenek meg 1,5-1,5 millió forint kereseti illetéket az államnak. A döntés ellen nem lehet fellebbezni.

A tendert a BKV és a BKK 2016 elején írta ki, de csak tavaly augusz­tus 9-i ajánlattételi határidőre érkezett érvényes pályázat, amit az ajánlatkérők eredménytelennek mondtak ki, mert Karácsony Gergely, az új főpolgármester 2019. november 5-i javaslatára a közgyűlés megtiltotta a fővárosi cégeknek a reklámfelületeik egy évnél hosszabb időre szóló hasznosítását.

(Jogászvilág)

Kapcsolódó cikkek:


Nem alkalmazható az ingyenes újságra vonatkozó fővárosi rendelet
2021. január 27.

Nem alkalmazható az ingyenes újságra vonatkozó fővárosi rendelet

A Kúria az indítványban felhozott érvek alapján úgy ítélte meg, hogy a rendelet 5. § (4) bekezdése vonatkozásában az ideiglenes alkalmazási tilalom elrendelésének elmaradása, súlyosabb hátrányt okozna, mint az alkalmazási tilalomra irányuló kérelem elutasítása.

A koronavírus hatása a munkaerőpiacon
2021. január 27.

A koronavírus hatása a munkaerőpiacon

Lehet, hogy a legaltech cégek még ragaszkodnak az irodahelyiségeikhez, de a járvány miatti távmunkavégzés lehetővé tette, hogy tehetséges szakembereket alkalmazzanak szerte a világon. A tehetséges munkavállalók országos vagy akár globális elérhetősége azonban valószínűleg megnövekedett versenyt jelent majd mind a munkavállalók, mind a munkaadók számára.