Zugírászattal vádolják a volt ügyvédet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség zugírászat bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy volt siófoki ügyvédnővel szemben, aki az ügyvédi kamarai tagságának megszűnése után, ügyvédi jogosultság színlelésével, rendszeres haszonszerzésre törekedve ügyvédi tevékenységet végzett.


A vádlottat 2015. augusztusában az általa benyújtott kérelem alapján törölték az ügyvédi névjegyzékből, ezután már ügyvédi tevékenység folytatására nem volt jogosult. Ennek ellenére több hónapig még korábbi ügyvédi irodájában, munkadíjért ajándékozási és adásvételi szerződéseket szerkesztett, és azokat ügyvédi ellenjegyezéssel látta el, valamint több esetben bíróság előtti perbeli képviseletet is ellátott.

A vádlott ezzel összesen több mint 500.000,- forint jogtalan vagyoni előnyhöz jutott hozzá. Az ügyészség a vádlottal szemben a Btk. alapján felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

(ugyeszseg.hu)

 


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Húsz évi pereskedés után került vissza két értékes műtárgy egy zsidó vállalkozó leszármazottjához Horvátországban

Húsz évi pereskedés után került vissza egy 18. és egy 19. századi francia festő egy-egy értékes műve Andrew Reichsman Egyesült Államokban élő filmproducerhez, akinek zsidó felmenőit 1941-ben az usztasák vezette Független Horvát Állam (NDH) deportálta, vagyonukat pedig elkobozta – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.