Jogászdíj 2019 Red Carpet – Reflektorfényben a díj átadói I.

Szerző: dr. Balogh Sándor
Dátum: 2019. november 22.
Címkék: , , , ,
Rovat: ,
A közelgő 2019-es Wolters Kluwer Jogászdíj Díjátadó felvezetéseként rövid interjúkat olvashatnak az elismeréseket átadó szakemberekkel. Elsőként az Adatvédelem kategória díjátadóját, Dr. Kürti Sándort, a Kürt Zrt. elnökét és tulajdonosát kérdeztük.

Miben látja a Jogászdíj mint „intézmény” valódi jelentőségét?

Örülök minden megmérettetésnek. A „Jogászdíj” (is) a minőségjavítást szolgálja.

Mit képvisel az Ön számára, hogy átadhatja az egyik kategória díját?

Megtiszteltetés számomra, hogy rám gondoltak.

Miként vélekedik az Ön által képviselt díjkategória napjainkban betöltött szerepéről, illetve milyen fontos jövőbeli tendenciákra számít ezen a színtéren?

Az „információ biztonsága” egyre nagyobb súllyal szerepel a mindennapi életünkben, és a jövőben még nagyobb szereppel fog bírni. Remélhetőleg kikényszeríti az internet világában (is) a felelős gondolkodást és a tisztességes viselkedést.

A Jogászdíj kiemelt célkitűzése, hogy elismerje a joghallgatók, illetve a fiatal pályakezdők eredményeit. Hogyan látja a felnövekvő jogászgeneráció helyzetét? Mennyivel lesz könnyebb/nehezebb dolguk érvényesülniük, mint a mostani rangidősöknek?

Más lesz a helyzetük, éppen az informatika rohamos fejlődése miatt és az informatikai biztonság egyre nagyobb szerepe miatt. Az információ biztonságának megőrzéséért társadalmi szerepet kell vállalniuk. Ez új helyzet, de nincs választásuk.

Kíváncsi, hogy kik lesznek idén az Év Jogászai? Vegyen részt a Wolters Kluwer Jogászdíj 2019 Díjátadón a Hilton Budapest City-ben! Tájékozódjon a jelöltekről, és foglaljon asztalt ide kattintva!

Kapcsolódó cikkek:


Az EU fokozza a pénzmosás elleni küzdelmet
2020. május 7.

Az EU fokozza a pénzmosás elleni küzdelmet

Az Európai Bizottság szerdán új átfogó cselekvési tervet terjesztett elő az unió pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelmének további megerősítésére, és az ezekre vonatkozó uniós jogszabályok megszilárdítására.