Magyarországon tartja éves gyűlését a Harvard Law School Association of Europe (X)

Május 30. és június 1. között rendezik meg a Harvard jogi karán végzett európai jogászok szervezetének éves gyűlését. A budapesti rendezvényen több szakmai és társasági eseményre, többek között egy Parlamenti szakmai délutánra számíthatnak a résztvevők.

A szervező, a magyarországi Harvard Club több mint 200 nemzetközi résztvevőre számít, akiket számos izgalmas programmal várnak. Az MTA-n tartandó gálavacsorán vagy a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő tárlatvezetéssel egybekötött gálavacsorán túl igyekeznek a szervezők egy pillanatfelvételt adni a főváros és a környéke érdekességeiből – ezt szolgálja a Visegrádi hajós túra vagy a Várlátogatás is. A rendezvényeken előadást tart többek között Trócsányi László Igazságügyi Miniszter, Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter, valamint fellép Rost Andrea operaénekes és Simic Aleksander, a Virtuózok felfedezettje, Osvárt Andrea színésznő és a 100 Tagú Cigányzenekar.

A szakmai program csúcspontja a Parlamentben tartandó Akadémiai Délután lesz, melyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyit meg, majd előadást tart Prof. Christopher T. Bavitz (Professor of Harvard Law School and Managing Director of the Cyberlaw Clinic at the Berkman Klein Center for Internet and Society), aki a jogi innovációkról fog beszélni. Előadásának témája a az innováció vívmányai és kihívásai; jogi és erkölcsi dilemmák a mesterséges intelligencia korában.

A Harvard Egyetem most először nyitja meg szakmai programját, Akadémiai Délutánját a helyi jogászok számára, amelyre az érdeklődők az alábbi linken kedvezményes díjon regisztrálhatnak még a szerdai napig.

Kapcsolódó cikkek:


Út az alakuló ülésig
2019. október 18.

Út az alakuló ülésig

Az önkormányzati választások befejeztével kialakultak az új képviselő-testületek, kiderültek az új polgármesterek. Cikkünkben most az eredmény megállapítása és az új testületalakuló ülése közti időszakot mutatjuk be részletesebben.

Az igazságszolgáltatás függetlensége
2019. október 16.

Az igazságszolgáltatás függetlensége

Az Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) 2019-ben harmadik alkalommal készített nemzetközi felmérést a bírói függetlenségről az európai bírák és ügyvédek körében, amelyben elsősorban az elmúlt két év változásaira fókuszált. Az Országos Bírói Tanács korábban nem vett részt a felmérésben, azonban most először magyar bírák is kitölthették a kérdőívet.

III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia – Ahol mindenki győztes
2019. október 15.

Idén november 19-én a Wolters Kluwer Hungary Kft. a Magyar Versenyjogi Egyesülettel közösen immáron harmadik alkalommal rendezi meg versenyjogi tematikájú tanácskozását. A Hilton Budapest City Hotelbe ebben az évben is sok szeretettel várjuk a vállalati jogtanácsosokat, ügyvédeket, illetve a jogterülettel munkájuk során egyéb úton kapcsolatba kerülő szakembereket.

Kedvezményes lakásáfa és az ügyvédi letét
2019. október 14.

Kedvezményes lakásáfa és az ügyvédi letét

Amennyiben a lakóingatlan építéséhez kapcsolódó előlegfizetés és annak kézhezvétele 2020. január 1-jét követően történik, arra még a kedvezményes 5%-os áfakulcsot kell alkalmazni, kivéve akkor, ha az előleget ügyvédi letétbe helyezik.