Magyarországon tartja éves gyűlését a Harvard Law School Association of Europe (X)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 30. és június 1. között rendezik meg a Harvard jogi karán végzett európai jogászok szervezetének éves gyűlését. A budapesti rendezvényen több szakmai és társasági eseményre, többek között egy Parlamenti szakmai délutánra számíthatnak a résztvevők.

A szervező, a magyarországi Harvard Club több mint 200 nemzetközi résztvevőre számít, akiket számos izgalmas programmal várnak. Az MTA-n tartandó gálavacsorán vagy a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő tárlatvezetéssel egybekötött gálavacsorán túl igyekeznek a szervezők egy pillanatfelvételt adni a főváros és a környéke érdekességeiből – ezt szolgálja a Visegrádi hajós túra vagy a Várlátogatás is. A rendezvényeken előadást tart többek között Trócsányi László Igazságügyi Miniszter, Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter, valamint fellép Rost Andrea operaénekes és Simic Aleksander, a Virtuózok felfedezettje, Osvárt Andrea színésznő és a 100 Tagú Cigányzenekar.

A szakmai program csúcspontja a Parlamentben tartandó Akadémiai Délután lesz, melyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyit meg, majd előadást tart Prof. Christopher T. Bavitz (Professor of Harvard Law School and Managing Director of the Cyberlaw Clinic at the Berkman Klein Center for Internet and Society), aki a jogi innovációkról fog beszélni. Előadásának témája a az innováció vívmányai és kihívásai; jogi és erkölcsi dilemmák a mesterséges intelligencia korában.

A Harvard Egyetem most először nyitja meg szakmai programját, Akadémiai Délutánját a helyi jogászok számára, amelyre az érdeklődők az alábbi linken kedvezményes díjon regisztrálhatnak még a szerdai napig.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 19.

Elindult az E-ING képzés a Magyar Ügyvédi Kamarában

Az ügyvédség szempontjából a 2024-es év talán legnagyobb kihívása az új ingatlan-nyilvántartási eljárás bevezetésére való felkészülés. Az E-ING képzés előkészítését a MÜK koordinálja azzal a céllal, hogy az új eljárásra vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretekkel segítse a kollégák felkészülését – derül ki a Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási és Akkreditációs Bizottsága tájékoztatójából.

2024. április 19.

A közös tulajdonban álló jármű tulajdonosai csak közösen dönthetnek a jármű üzembentartójáról

A közös tulajdonban álló jármű tulajdonosai csakis közösen dönthetnek arról, hogy ki a jármű üzembentartója, személye ugyanis csak a tulajdonostársak egybehangzó nyilatkozata alapján állapítható meg. Ha az üzembentartó személye megállapítható, akkor e minőség megváltoztatásához, megszüntetéséhez úgyszintén a tulajdonostársak egyetértése szükséges – a Kúria eseti döntése.

2024. április 17.

Szolgáltató közigazgatás – 2. rész

Alábbi cikksorozatunk betekintést ad a Szolgáltató közigazgatás – A tájékoztatáshoz való jog a magyar szociális ellátórendszerben című Wolters Kluwer-kiadvány egyes részleteibe.