Fizetett karantén jár az alacsony jövedelmű briteknek Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit kormány fizet az alacsony jövedelmű fertőzötteknek és azoknak, akikkel kapcsolatba kerültek, ha otthon maradnak karanténban.

A koronavírusos betegeknek és a kontakt személyeknek is jár pénzügyi támogatás, ha karanténba kell vonulniuk és alacsony a jövedelmük. Az új kifizetések bizonyítják, hogy egyre többen utasítják el az önkéntes házi karantént, mert így jövedelem nélkül maradnak. Mások nem jutnak teszthez. Az alacsony jövedelműeknek, akiknek pozitív a koronavírus tesztje, 132 fontot fizetnek a 10 napos karanténért, míg a kontaktoknak 182 font jár 14 napért. A támogatást egyelőre csak azok igényelhetik, akik helyi lezárásokkal érintett területeken élnek. Noha a koronavírus okozta halálesetek csökkennek, a közelmúltban növekedett a pozitív betegek száma.

Eközben London és New York között olyan légi utat nyitottak, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok legfelső szintű kormányzati tisztviselői elkerüljék a karantént, ha a két ország között kell utazniuk. A Telegraph szerint a miniszterek olyan  regionális légi útvonalak tervein dolgoznak, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy az Egyesült Királyságba utazzanak az „alacsony kockázatú” területekről, illetve „vörös” kategóriába sorolt ​​országokból, ha ott nem kiugró a koronavírus fertőzöttek száma.

(telegraph.co.uk)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 27.

EUB-ítélet a gyanúsítottak jogaira vonatkozó tájékoztatásról

A gyanúsítottaknak vagy a megvádolt személyeknek a büntetőeljárás során biztosítandó, az eljárási jogaikra vonatkozó tájékoztatási kötelezettség értelmezésével kapcsolatos nemzeti és uniós szabályozás összevetését tette meg az EU Bírósága.

2024. május 22.

A releváns piac-meghatározás jelentősége az EU versenyjogának állami támogatási jogában

A releváns piac kifejezése a lehető legmindennapibb fordulat a versenyjogban, azonban leginkább az antitröszt területén taglalják, az állami támogatások joga vonatkozásában a legtöbb szakirodalom és gyakorló jogász adós és néma marad. Lássuk, hogyan szomszédosak egymással a versenyjog alterületei a releváns piac határai mentén, s hogyan válik a releváns piac meghatározása perdöntővé a versenyjog kevésbé ismert területén is.