Fizetett karantén jár az alacsony jövedelmű briteknek Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit kormány fizet az alacsony jövedelmű fertőzötteknek és azoknak, akikkel kapcsolatba kerültek, ha otthon maradnak karanténban.

A koronavírusos betegeknek és a kontakt személyeknek is jár pénzügyi támogatás, ha karanténba kell vonulniuk és alacsony a jövedelmük. Az új kifizetések bizonyítják, hogy egyre többen utasítják el az önkéntes házi karantént, mert így jövedelem nélkül maradnak. Mások nem jutnak teszthez. Az alacsony jövedelműeknek, akiknek pozitív a koronavírus tesztje, 132 fontot fizetnek a 10 napos karanténért, míg a kontaktoknak 182 font jár 14 napért. A támogatást egyelőre csak azok igényelhetik, akik helyi lezárásokkal érintett területeken élnek. Noha a koronavírus okozta halálesetek csökkennek, a közelmúltban növekedett a pozitív betegek száma.

Eközben London és New York között olyan légi utat nyitottak, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok legfelső szintű kormányzati tisztviselői elkerüljék a karantént, ha a két ország között kell utazniuk. A Telegraph szerint a miniszterek olyan  regionális légi útvonalak tervein dolgoznak, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy az Egyesült Királyságba utazzanak az „alacsony kockázatú” területekről, illetve „vörös” kategóriába sorolt ​​országokból, ha ott nem kiugró a koronavírus fertőzöttek száma.

(telegraph.co.uk)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 30.

Jogszerű az ügyvédeket távol tartó arcfelismerő rendszer?

A Madison Square Garden Entertainment Corp. nagyvállalat olyan arcfelismerő MI rendszert alkalmazott, amely azonosította a céggel perben álló ellenérdekű feleket képviselő ügyvédeket és így a cég megtagadhatta a magánszemélyként belépni kívánó ügyvédektől a helyszínre való belépést.