Hat hónapig Magyarország vezeti az Európa Tanács Miniszteri Bizottságát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága 47 tagállamának képviselőivel folytatott videokonferencia keretében vette át Németországtól az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét.


Heiko Maas, Németország szövetségi külügyminisztere áttekintést adott országának elnöksége alatt elért eredményeiről.

Szijjártó Péter külügyminiszter, a Miniszteri Bizottság új elnöke ismertette a hat hónapig tartó magyar elnökség prioritásait, a nemzeti kisebbségek hatékony védelmének előmozdítása, a vallások közötti párbeszéd, a „következő generáció”: a gyermekek jogainak védelme, a fiatalok részvétele a döntéshozatalban és a romák integrációja, valamint a technológiai és környezeti kihívások kezelése terén.

(coe.int)
Kapcsolódó cikkek

2023. március 22.

Méhek EU-s jogvédelem alatt

Bár a növényvédő szerek EU-s jóváhagyási folyamata világszerte a legszigorúbbak közé tartozik, bizonyos ügyekben mégis szükséges a vonatkozó rendelkezések luxembourgi jogértelmezése.

2023. március 16.

Oroszország nem ismeri el az ICC joghatóságát

Oroszország nem ratifikálta az ICC-t létrehozó egyezményt és nem írta alá a szervezet alapító okiratát sem, ezért nem ismeri el a szervezet joghatóságát az orosz katonák által elkövetett háborús bűncselekmények kivizsgálására.