Kötelező a védőoltás az New Yorkban az ügyvédeknek? Koronavírus


Közel két héttel azután, hogy a Morgan Stanley ügyvezető igazgatója, Eric Grossman felszólította az ügyvédi irodákat, hogy térjenek vissza az irodai munkához, New York Állam Ügyvédi Kamarája (NYSBA) sürgősségi munkacsoportot indított, hogy megvizsgálja a kötelező védőoltás lehetőségét az ügyvédek körében, mivel a koronavírus Delta-variánsa továbbra is terjed.


A NYSBA sürgősségi munkacsoportja a kötelező oltással és a közegészség védelmével kapcsolatban megvizsgálja, hogy kötelezővé kell -e tenni az oltást minden jogosult felnőtt számára, mivel az Egyesült Államok lakosságának nagy része továbbra sincs beoltva. A héttagú munkacsoport tagja Dr. Mary Beth Morrissey elnök; New York-presbiteriánus kórház vezető tanácsadója, Kathleen Burke; Bond, Schoeneck & King egészségügyi jogi csoportjának tagjai, Hermes Fernandez és Candace Gomez; Az egyik Brooklyn Health System munkatársa Lisa Hayes általános tanácsadó; A NYU Grossman Orvostudományi Iskola adjunktusa és ügyvédje, Brendan Parent és Olshan Frome Wolosky partnere, Michael Passarella.

“Jól megalapozott, hogy a jogok nem abszolútak, és a közegészségügyi hatóságoknak jogilag felhatalmazásuk van arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást, ha jelentős veszély fenyegeti a lakosság egészségét” – nyilatkozta Morrissey, a munkacsoport elnöke és közegészségügyi jogász. A Delta variáns vörös zászlókat emelt azon vállalatok és ügyvédi irodák elé, amelyek vissza akarnak térni az irodákba anélkül, hogy be kellene oltaniuk a dolgozókat.

Az Apple a múlt héten elhalasztotta az irodába visszatérési terveit, miközben egyes ügyvédi irodák még mindig arról vitatkoznak, hogy elhalasztják-e visszatérést.

Az Igazságügyi Minisztérium kedden közölte, hogy a szövetségi törvény nem akadályozza meg a vállalkozásokat vagy ügynökségeket abban, hogy a Veteránügyi Minisztérium jóváhagyását követően megköveteljék a munkavállalók oltását.

Sok ügyvédi iroda szeptemberi visszatérési dátumot határozott meg az ügyvédek és a személyzet számára. A Clifford Chance és a Cooley megköveteli a munkavállalók oltását, mielőtt visszamennek az asztalukhoz, bár a legtöbb vezető ügyvédi iroda nem tervez ilyet.

Az ügyben jártas források szerint Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison jelenleg értékeli a maszkhasználat kötelezővé tételét a munkába való visszatérés szeptemberi, második szakaszában.

New York Állam Bírósága szerdán bejelentette, hogy rendszeresen kell tesztelniük a be nem oltott bíróknak és bírósági alkalmazottaknak.

A politika arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy oltsák be magukat. „A kormánynak nincs sürgetőbb felelőssége, mint a lakosság egészségének és biztonságának védelme. Azok, akik nem oltják be magukat, nemcsak magukat, hanem a környezetükben élőket is veszélyeztetik – köztük a legkiszolgáltatottabbakat is, akik önhibájukon kívül nem tudják megvédeni magukat. ”- fogalmazott. Andrew Brown, a NYSBA elnöke. nyilatkozatban. “Államunk és nemzetünk veszélyes fordulóponton van.

Ideje megfontolni minden lehetséges lehetőséget, hogy megvédjük a legtöbb egyént és közösséget ezzel a rendkívül fertőző és gyorsan terjedő vírussal szemben”-mondta Brown. A NYSBA sürgősségi koronavírus elleni védőoltási munkacsoportja július 30-án tartja első ülését, majd augusztus 2-án követi ülését.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.