Több mint 1 milliárdos kártérítésre kötelezték a Teslát rasszista munkakörnyezet fenntartása miatt


Közel 3,2 millió dollár, vagyis több mint 1 milliárd forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Teslát egy amerikai bíróság.

A vállalatnak egy volt munkavállalójának, Owen Diaznak kell megfizetnie az összeget, mert az ítélet szerint fekete bőrszínével szemben ellenséges munkakörnyezetben dolgoztatta a férfit.

Diaznak 2021-ben még 137 millió dollárt ítélt meg egy San Francisco-i bíróság az ügyben, ezt most 98 százalékkal csökkentette a szövetségi szintű bíróság, mert az összeget extrém magasnak találta.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt írta a Twitteren, ha a cége bemutathatott volna új bizonyítékokat, a bíróság nulla dollárra csökkentette volna a kártérítést. Azt azonban nem részletezte, hogy ezek a bizonyítékok mik is lettek volna pontosan. Musk ugyanakkor hozzátette, hogy tiszteletben tartja a bíróság ítéletét.

(hu.euronews.com)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 7.

„A meztelenség nem emberi jog” – vagy mégis?

Meztelenül napozni az erkélyen, pőrén kirándulni, bikinifelső nélkül az uszodában – aki mindent megmutat magából, hamar bíróság előtt végzi. Németországban, ahol hagyománya van a nudizmusnak, rendszeresen születnek groteszk ítéletek. Már az Emberi Jogok Európai Bírósága is foglalkozott a meztelenséggel, ám az Strasbourg szerint nem emberi jog.