Adatvédelem a digitális korban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2021. decemberében az ELSA Hungary Jog&Technológia témakörben esszéversenyt hirdetett. A zsűri által legszínvonalasabbnak ítélt pályaműveket az Annual Human Rights Campaign keretein belül online kiadványban foglalták össze.

A pályázaton induló hallgatók művei közül azok kerültek be a kötetbe, amelyek a zsűri szerint a hazai szakmai elvárásoknak megfelelnek. A négy legsikeresebb pályázat Bodori Kamilla, Erős Orsolya, Pethő Marcell, valamint Pinczés Ákos és Szilágyi Gerda közös dolgozata lett.  A győztesek számára a Szecskay Ügyvédi Iroda és a Kölcsényi és Némethi Ügyvédi Iroda ajánlott fel gyakornoki helyeket. A pályázatot és az online kötet megjelenését a Wolters Kluwer Hungary Kft. támogatta.

A kötetet itt olvashatják: ELSA Hungary Esszékötet

Gratulálunk a díjazottaknak!
Kapcsolódó cikkek

2023. november 22.

A mesterséges és az emberi intelligencia hatása a jogi szakma jövőjére

A generatív mesterséges intelligencia térnyerése a jog világában számos kiemelkedően jelentős diskurzust eredményezett. Az AI leváltja az ügyvédeket? Növeli szakmaiságukat? Az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést akadályozza vagy szélesíti? Bár rengeteg megválaszolatlan kérdést találunk e területen, irodám betekintést nyújt egy olyan modell működésébe, amely tanulságos lehet a jogászi szakma, és valószínűleg más szolgáltató iparágak számára is.

2023. november 10.

A jövő jogásza kutatás 2023 – magabiztosan közelítünk a generatív mesterséges intelligenciához

A Wolters Kluwer nyilvánosságra hozta 2023-as, A jövő jogásza című nemzetközi kutatásának az eredményét. A jogi szektor jól fogadja a generatív mesterséges intelligenciát (AI), miközben továbbra is erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy mindennapi munkájuk hatékonyabbá tételére jogi technológiai szoftvereket vezessenek be. Az ügyvédi irodák és a vállalati jogi osztályok szembesülnek azokkal a változásokkal is, amelyekre szükség van a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) követelmények kiszolgálásához, valamint a jövőre kész munkaerő megszerzéséhez és megtartásához.

2023. november 6.

A jövő jogászait képzik a Wolters Kluwer Hungary szakemberei

Úttörő szerepet játszik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a jogi technológiai képzésben. A Jog- és Államtudományi Karon 2023. szeptemberében indult LegalTech tantárgy – amelyet a Wolters Kluwer szakemberei tartanak – lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy olyan ismeretekre tegyenek szert, amellyel alkalmazkodhatnak a digitális kor követelményeihez. Az új kurzus sikerét mutatja, hogy pár perc alatt betelt a létszám.