Kötelezhető a Facebook, hogy töröljön minden illegális tartalmat a világon?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Facebook megkérdőjelezte, hogy az EUB joghatósága az egész világra kiterjed, illetve a cég szerint a szólásszabadságot is veszélyezteti a főtanácsnok indítványa.

Az EUB egyik főtanácsnoka a Facebookkal szemben folyamatban lévő eljárás kapcsán arra tett indítványt, hogy kötelezzék a közösségi médiaszolgáltatókat, hogy egy EU tagállam által jogszerűtlennek minősített poszttal megegyező tartalmakat az egész világon töröljék. A főtanácsnok indítvány elsősorban a gyűlöletbeszédre és a becsületsértő tartalmakra vonatkozott.

Az EUB elé került ügyben egy osztrák zöldpárti politikus fordult az osztrák bírósághoz, mert a Facebookon becsületsértő tartalom jelent meg róla.

Az osztrák bíróság kötelezte a Facebookot, hogy távolítsa el a jogsértő tartalmat, amelynek a cég eleget is tett, azonban a politikus azt szerette volna elérni, hogy a becsületsértő tartalom Ausztrián kívül más államokban se legyen elérhető a Facebookon.

A politikus elsőfokon megnyerte az ügyet, azonban az osztrák legfelsőbb bíróság az EUB-hoz fordult iránymutatásért azt kérdezve, hogy kötelezhető-e egy közösségi médiaszolgáltató, hogy a jogsértő tartalommal azonosnak tekinthető tartalmakat az egész világon távolítsa el a platformjairól.

Az ügy azonban elvi jelentőségű, mert abban a régóta folyó vitában kell dönteni, hogy meddig terjed a közösségi médiaszolgáltatók felelőssége az online térben megjelenő illegális tartalmak ellenőrzése és törlése ügyében, amely általában határokon átnyúló ügyeket jelent.

Amennyiben az EUB egyetért a főtanácsnoki indítvánnyal, márpedig ez az esetek 70%-ában így szokott történni, úgy arra kötelezheti a közösségi média szolgáltatókat, hogy a jogsértő tartalmakat az egész világon töröljék, noha nincs olyan kötelezettségük, hogy a jogsértő tartalmakat ellenőrizzék.

A Facebook szerint alapvetően meg kell változtatniuk a működésüket, ha az EUB a főtanácsnoki indítvánnyal egyezően világméretű tartalomellenőrzésre kötelezi őket. A Reuters hírügynökségnek eljuttatott e-mail közleményük szerint: „Minden jogsértő tartalmat eltávolítunk, mert az acélunk, hogy az emberek biztonságban legyenek a Facebookon. A főtanácsnoki indítvány aláássa azt a régi elvet, amely szerint egy állam nem korlátozhatja a szólásszabadságot más államokban.”

Az EUB főtanácsnoka szerint az EU e-kereskedelmi irányelve szerint a közösségi médiaszolgáltatók kötelesek törölni a tudomásukra jutott jogsértő tartalmakat, azonban nem kötelesek folyamatosan ellenőrizni a feltöltött tartalmak jogszerűségét.

Az indítványban található érvelés szerint a közösségi média szolgáltatók kötelezettségének világméretűvé tétele megfelelő egyensúlyt teremtene a magánélet védelme, a vállalkozás szabadsága, a véleménynyilvánítási- és az információszabadság – mint egymással versengő alapjogok- (szerk.) között és nem igényelné plusz technikai megoldások bevezetését sem, így további terheket sem rónának a szolgáltatókra.

Mivel a jogsértő tartalmak könnyen másolhatók és megoszthatók az interneten, ezért elvárható a közösségi médiaszolgáltatóktól, hogy mindent megtegyenek a jogsértő tartalmak terjedése ellen.

(law.com/legaltechnews)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

Felszámolná a nemek közötti bérszakadékot az EU

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.

2024. április 10.

Randstad: a karrierépítési lehetőségnél fontosabb a munka és a magánélet egyensúlya a munkahelyválasztásnál

A Randstad 34 ország 27 000 munkavállalóját kérdezte meg arról, hogy mi a fontos számukra a munka világában és mit várnak el munkáltatójuktól. A legfrissebb Workmonitor felmérésből kiderül, hogy a munkavállalói elvárások hogyan írják át a munkaerő-menedzsment ABC-jét: hogyan kell átgondolniuk a cégeknek a munkaerő-menedzsment stratégiájukat annak érdekében, hogy a legkiválóbb tehetségeket magukhoz vonzzák és meg is tudják tartani őket.

2024. április 10.

Due diligence az ESG támogatására

A vállalati fenntarthatóságról szóló irányelv tervezete várhatóan még áprilisban az Európai Parlament elé kerülhet. Az úgynevezett due diligence-folyamat elsőként csak az 1000 főt meghaladó alkalmazottal és 450 millió euró feletti árbevétellel rendelkező cégekre fog vonatkozni.