Versenyjogi aggályok merültek fel a Privacy Sandbox ügyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Googlenek a cookiek, népszerű webes nyomkövető eszköz, blokkolására vonatkozó terve sérti a versenyjogi szabályokat állítják hirdetők, kiadók és techcégek egy csoportja az EU versenyhatóságának benyújtott panaszában.

A panasz előmozdíthatja az Európai Bizottságnak a Google adatvédelmi szabályozásával kapcsolatban júniusban indított vizsgálatát, amely a vállalat szerint lehetővé tenné a vállalkozások számára, hogy személyek azonosítása nélkül célozzák meg a fogyasztói csoportokat.

A Google egy éve azt mondta, hogy betilt bizonyos cookie -kat a Chrome böngészőjében, hogy növelje a felhasználók adatainak védelmét, és alternatívaként kínálja a Privacy Sandbox szolgáltatást.

A Mozgalom a Nyílt Webért (MOW) szerint a javaslat felhatalmazza a Google -t annak eldöntésére, hogy milyen adatokat lehet megosztani az interneten és kivel. „A Google azt mondja, hogy megerősítik a felhasználók ” magánéletének védelmét „, de valójában egy hátborzongató adatbányászati projektre készülnek” – fogalmazott Tim Cowen, a MOW ügyvédje.

EU Jog online

A Bizottság megerősítette a panasz kézhezvételét és kijelentette, hogy azt a szokásos eljárásrend szerint fogja értékelni. Júniusban megkezdte a vizsgálatot a Google online vizuális hirdetési technológiai szolgáltatásaival kapcsolatban. A Google felajánlotta, hogy rendezi az ügyet annak érdekében, hogy elkerülje az esetleges bírságot és a hosszan tartó vizsgálatot – nyilatkozta egy belső forrás a Reutersnek a múlt héten.

A Google nem kommentálta a MOW -panaszait, és hivatkozott korábbi nyilatkozatára, amelyben engedményeket ajánlott fel az Egyesült Királyság versenyhatóságának, amely a Privacy Sandbox -ot egy olyan kezdeményezésként jellemezte, amely erős adatvédelmet biztosít a felhasználóknak, ugyanakkor támogatja a kiadókat.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is vizsgálatot folytat az ügyben tudta meg a Reuters egyik belső informátorától.

A korábbi panaszt az Egyesült Királyság versenyhatósága kivizsgálta és engedélyezte a Google-nek az egyezséggel történő lezárást.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2024. február 28.

A munkavállaló rendkívüli felmondása

A munkaviszony megszüntetésének egyik módja az azonnali hatályú felmondás. E jogintézménnyel a munkáltató és a munkavállaló is élhet, azonban csak rendkívül szűk keretek között. Ha pedig valamelyik fél nem jogszerűen gyakorolja a munkaviszony-megszüntetés eme módját, akkor komoly jogkövetkezményekkel kell számolnia. Amennyiben munkavállalóként kívánunk élni az azonnali hatályú felmondással, akkor érdemes rendkívül körültekintően eljárnunk a jogviszony lezárása során.