Bejegyzések csok címkével

2023. augusztus 28. Napi

Ügyvédre is szükség lehet a csok igénylésénél

A közleményben Fülöp Krisztián, a cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass magyarországi vezetője kifejtette: egy-egy hitel vagy támogatás zökkenőmentes igényléséhez a kötelező feltételek előzetes ismerete, a szükséges dokumentáció hiánytalan megléte, valamint a pontos időzítés lesz a kulcs idén. Hozzáértő szakemberek segítségével a folyamat határidőn belül sikerrel zárulhat. Felhívták a figyelmet, hogy különösen a csok esetében lehetnek rejtett buktatók. Példaként említették, hogy a csok pozitív elbírálásához legtöbb esetben 180 napos társadalombiztosítási jogviszony szükséges, maximum 30 napos megszakítással. A folyamatos munkaviszony mellett fontos, hogy a belátható időn belül hitelfelvételt tervező ügyfél ne váltson munkahelyet. Ebben az esetben ugyanis a 30 napos felmondási idővel, az új helyen pedig a minimum 3 hónapos próbaidővel számolva, legalább 4 hónapig nem adható be az igénylés. Elengedhetetlen feltétel még a megfelelő jövedelem igazolása, a büntetlen előélet, valamint a köztartozás-mentesség. Utóbbi miatt az érintetteknek javasolják, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kérjenek nullás igazolást. Ezen felül fontos tudni, hogy néhány banknál már az újszülött gyermek esetében is be kell mutatni a személyi igazolványt, míg máshol elegendő lehet a születési anyakönyvi kivonat is. A közös, azonos címen lévő lakcímkártya…

2020. december 10. Napi

Bukni is lehet az ingyenes értékbecslésen

Ha a kormányzati terv megvalósul, akkor az adatbázis alapján megállapított ár miatt csökkenthet is az ingatlanra felvehető hitel – derül ki a GDN Ingatlanhálózat közleményéből.

2020. június 30. Szakma Koronavírus Veszélyhelyzet

Átmeneti időszak – szociális és családügyi szabályok

Az Átmeneti időszakról szóló törvény (2020. évi LVIII. törvény) az élet számos területére kiterjedően szabályozza a veszélyhelyzet megszűnését követő, az egészségügyi válsághelyzetben és azon túlnyúlóan alkalmazandó különleges rendelkezéseket. Mai írásunkban a törvénynek a szociális és családügyi területre vonatkozó rendelkezéseit ismertetjük.