Bejegyzések magánlaksértés címkével


2020. július 22. Napi

Édességért öltek – elítélték a kiskorúakat

Hat és 12 év közötti, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Törvényszék kedden négy fiatalt, akik édességért, cigarettáért és pár ezer forintért agyonvertek egy hajdúhadházi idős férfit. A büntetőügy három további vádlottját javítóintézeti nevelésre ítélték.

2019. július 1. Napi

Időseket rettegésben tartó fiatalkorúak ellen emeltek vádat

Vádat emeltek életveszélyt okozó testi sértés, rablás, magánlaksértés és kifosztás miatt két fiatalkorú ellen, akik felnőtt társaikkal rettegésben tartották a Kalocsa környéki falvak idős lakóit – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A még ki nem utalt és más által nem használt önkormányzati bérlakás nem lehet magánlaksértés tárgya
2019. május 3. Szakma

A még ki nem utalt és más által nem használt önkormányzati bérlakás nem lehet magánlaksértés tárgya

Ami a tényállást illeti, a terhelt a 2010 nyara óta határozatlan idejű lakásbérleti szerződés alapján lakott a városi önkormányzat tulajdonát képező önkormányzati bérlakásban. A szerződés szerint az önkormányzat a bérleti szerződés felmondására volt jogosult, ha a terhelt a lakbért a megfizetésre megállapított időpontig nem fizette meg, és a szerződés bármely okból történő megszűnésekor a terhelt köteles volt a lakást kiüríteni és rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban az önkormányzat birtokába visszabocsátani. Mivel a terhelt a díjfizetési kötelezettségének nem tett eleget, az önkormányzat 2015. október végével felmondta a szerződést, és felhívta a terheltet, hogy e napig a lakást kiürített állapotban adja át.  A járásbíróság az önkormányzat által indított perben a 2016. október 17-ei jogerős ítéletében arra kötelezte a terheltet, hogy a bérlakást harminc napon belül hagyja el és azt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja át az önkormányzatnak. Mivel a terhelt ennek sem tett eleget, a járásbíróság a 2017. május 4-én feljogosította a végrehajtót, hogy a terhelt lakás elhagyására való kötelezettségének teljesítését a rendőrség közreműködésével kényszerítse ki. Erre 2017. június 15-én került sor, a lakáskulcsokat az önkormányzat képviselőjének átadta, a lakást pedig lezárták. Ennek…

2019. április 11. Napi

Pénzbüntetésre ítélhetik a megszúrt magánlaksértőt

Magánlaksértés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki társával 2017 karácsonyán erőszakkal behatolt egy oroszlányi lakásba, a bérlő azonban elvette tőlük a kést és védekezés közben mindkettőjüket megszúrta; az egyik támadó meghalt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.