Bejegyzések Trócsányi László címkével

2023. január 18. Napi

Uniós biztos: romlik az emberi jogok globális helyzete

 Az emberi jogok helyzete az egész világban romlik, az Európai Unió elfogadhatatlannak tartja az emberi jogok egyetemességének egyre gyakoribb megkérdőjelezését egyre több országban – jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.

2022. június 10. Napi

Trócsányi: az Európai Parlament „egyre éhesebb”

Az Európai Parlament egyre több hatáskört kíván magához vonni, célja, hogy csökkentse a tagállamok jogosítványait – jelentette ki Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Hír TV csütörtök esti műsorában.

Trócsányi László: kiállunk a nemzeti alkotmányok védelmében
2021. október 13. Napi

Trócsányi László: kiállunk a nemzeti alkotmányok védelmében

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja kiáll a nemzeti alkotmányok védelmében, és aggodalommal tekint arra, hogy az európai intézmények politikai támadást indítottak Lengyelország alkotmánybíróságának múlt heti döntésével kapcsolatosan – jelentette ki Trócsányi László, a Fidesz EP-képviselője.

2021. szeptember 27. Napi

A tízéves alaptörvényt méltatták a Jogászgyűlésen

A Magyar Jogászgyűlés hitet tesz a jogállamiság mellett azzal, hogy jogállamot csak jogállami módon – az alaptörvény és a jogszabályok maradéktalan betartásával – lehet építeni – közölte Bánáti János, a Magyar Jogászgyűlés elnöke és Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet elnöke az MTI-hez szombaton eljuttatott közös közleményében.

Trócsányi: új fizetésképtelenségi törvényt kell alkotni
2018. november 13. Napi

Trócsányi: új fizetésképtelenségi törvényt kell alkotni

Szükség van az új fizetésképtelenségi törvény megalkotására, amely érinti többek között a csődtörvényt, a cégeljárás egyszerűsítését, a törlési eljárásokat és a végelszámolási eljárásokat is – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) vállalatvezetői fórumán, Budapesten.