Felfüggesztett börtönre ítélték a részeg sofőrt

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. szeptember 20.
Rovat:
A Tatabányai Járásbíróság 2019. szeptember 20-án 1 év – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, valamint 2 év 4 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A vádlottat tehergépkocsi vezetőként alkalmazta a munkáltatója. A kialakult gyakorlat szerint a férfi a napi munkavégzéstől a következő napi munkakezdésig a járművel a tatabányai lakása előtti parkolóban parkolt, nem kellett a cég telephelyén hagynia az autót. A cég ügyvezetője a járművezetőknek – így a vádlottnak is – megengedte, hogy előzetes bejelentés után olykor a rájuk bízott járműveket magáncélra használják.

A vádlott 2019. június 21-én összeveszett az élettársával, és alkoholt fogyasztott. A vádlott nem akart visszamenni a közös lakásukba, ezért 18 óra körüli időben felhívta a munkáltatóját, és engedélyt kért arra, hogy a járműben éjszakázhasson, amit az ügyvezető meg is engedett.
A korábban szintén ittas vezetés miatt elítélt vádlott este úgy döntött, hogy a járművel elindul otthonról, annak ellenére, hogy a munkáltatója engedélye a jármű használatára nem terjedt ki. A vádlott ittas állapotban közlekedett Tatabánya lakott területén, amikor a Köztársaság úton megállították a rendőrök, miután több bejelentés érkezett a veszélyeztető módon közlekedő vádlott által vezetett jármű miatt a rendőrkapitányságra. Az intézkedés során a vádlottól elvették a vezetői engedélyét.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor legalább súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, 3,02 g/l véralkohol-koncentráció telítettséggel.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Kilenc évet kapott a négy ember halálát okozó sofőr
2019. július 11.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte azt a sofőrt, aki ittasan és kábítószertől bódult állapotban balesetet okozott, amelyben négy ember meghalt.