Nem vesz részt a tárgyaláson a robbantó


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Teréz körúti robbantás miatt indult büntetőügy a vádlott távollétében folytatódik – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.


A Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti robbantás miatt indult büntetőügy 2018. március 19-én megtartott tárgyalásán a vádlott kérésére úgy rendelkezett, hogy a továbbiakban a távollétében folytatja az eljárást.

A vádlott már a 2018. március 5-én megtartott tárgyaláson is zavarta a tárgyalás menetét azzal, hogy fáradtságra hivatkozva lefeküdt a vádlottak padjára, majd pedig a földre. A mai tárgyaláson ez megismétlődött és amikor a bíróság elrendelte, hogy a jelen lévő büntetés-végrehajtási őrök vegyék közre a vádlottat, akkor levetette magát a földre. Majd amikor arra kényszerítették, hogy üljön vissza a padra, akkor ellenállt, ezért az őröknek le kellett fogniuk. A bíróság kihívta a mentőket, de a vádlott nem hagyta, hogy megvizsgálják, a kiérkező mentőorvos azonban közölte, hogy a vádlott szándékos rendzavaró magatartást tanúsít. A vádlott ellehetetlenítette a tárgyalás folytatását, ezért visszaszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

[htmlbox beszedleiro]

A tárgyalás délutáni szakaszában a tárgyalóterembe ismételten előállított vádlott jelezte, hogy élni szeretne a büntetőeljárási törvény által biztosított lehetőséggel, és nem kíván részt venni a tárgyalásokon. A bíróság erre tekintettel a továbbiakban a vádlott távollétében folytatja az eljárást, de tájékoztatta arról, hogyha bármikor úgy dönt, hogy szeretne megjelenni, akkor erre van lehetősége


Kapcsolódó cikkek

2023. december 7.

A GVH több eszközzel is védi a gyermekeket az online térben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új epizódot adott ki hivatalos podcast csatornáján. A podcast epizódban, a nemzeti versenyhatóság által ez év májusában lefolytatott átfogó gyorselemzés (sweep) eredményeiről beszél dr. Hernádi Júlia, a GVH fogyasztóvédelmi irodájának helyettes-vezetője.