Újabb trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen az Európai Bizottság


A Bizottság azt vizsgálja, hogy a hirdetési piac minden szintjén jelenlévő cég a felhasználói adatok követésével nem korlátozza-e a versenyt a hirdetések terén.


Újabb trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen az Európai Bizottság, hogy kiderítsék, a tech-óriás cég előnyben részesítette-e saját érdekeltségeit az online hirdetési piacon, megsértve ezzel az uniós versenyszabályokat.

Nem ez az első hasonló vizsgálat a Google ellen, a közelmúltban a francia és a brit versenyjogi hatóság is vizsgálatokat indított. Júniusban az óriáscég egy több mint 200 millió eurós gigabírságot fizetett Franciaországnak erőfölénnyel visszaélés miatt.

EU Jog online
Kapcsolódó cikkek

2021. július 30.

Megbírságolta a TikTokot a holland adatvédelmi hatóság

A holland adatvédelmi hatóság (DPA) 750.000 euró bírságot szabott ki a TikTokra gyermekek személyiségi jogainak megsértése miatt. A TikTok által az alkalmazás telepítésekor és használatakor a holland felhasználóknak – akik közül sokan kisgyermekek – szolgáltatott információk angolul voltak csak elérhetők, így nem voltak számunkra könnyen érthetők.

2021. július 29.

Elítéltek egy román-moldovai embercsempészt

Három év börtönbüntetésre ítélt és hat évre kiutasított Magyarország területéről egy román-moldovai kettős állampolgárságú embercsempészt a bíróság – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

2021. július 28.

Egy év tíz hónap fogház netes csalásért

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 1 év 10 hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta azt a miskolci nőt, aki huszonkilenc ember pénzét csalta ki internetes vásárlás ígéretével.