Viccelődésre halálos ütéssel felelt egy részeg Tatabányán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Halált okozó testi bűntette miatt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Tatabányán, az egyik benzinkúton ököllel úgy megütötte a sértettet, hogy az a földre esve beverte a fejét, majd a kórházban meghalt.

A vádirati szerint az ittas állapotban lévő férfi és egy ismerőse 2019. október 20-án, 00 óra 30 perckor Tatabánya egyik töltőállomásán tankoltak, majd bementek a shopba. Ugyanekkor jelent itt meg a sértett. Az ittas sértett férfi viccesen azt kérdezte az elkövetőtől, „Tele a tank?”, aki azonban ezen úgy feldühödött, hogy egyszer ököllel állon ütötte a kérdezőt.

A sértett az ütés következtében hanyatt esett, fejét a járólapba verte, amitől koponyatörése, agyzúzódása keletkezett. A sértett férfi a kórházba szállítását követően, 2019. november 08-án elhunyt.

A tatabányai rendőrök a férfit a cselekmény napján elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá a férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Magyarország tovább erősítette pozícióját az uniós igazságügyi eredménytáblán

Az Európai Bizottság közzétette az Európai Igazságügyi Eredménytábla 2024 című kiadványát. Az összefoglaló az Európai Unió jogállamisági eszköztárának részeként éves áttekintést nyújt az igazságszolgáltatási rendszerek hatékonyságára, minőségére és függetlenségére vonatkozó mutatókról. Célja, hogy objektív, megbízható és összehasonlítható adatokkal segítse a tagállamokat nemzeti igazságügyi rendszereik hatékonyságának javításában. Jelentőségét növeli, hogy az uniós igazságügyi eredménytábla az éves jogállamisági jelentés egyik információforrása.

2024. július 19.

MOKK: gyakran kérnek egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot a bérbeadók

A felvételi ponthatárok kihirdetésével ismét kezdetét veszi a lakáskeresési roham az egyetemi városokban. A bérbeadók jellemzően két- vagy háromhavi kaucióval biztosítják be magukat arra az esetre, ha a bérlőnek tartozása keletkezik vagy kárt tesz az ingatlanban. Ugyanakkor probléma esetén az számít leginkább, hogy készült-e közjegyzői okirat, amely nélkül csak hosszú és költséges pereskedéssel tudják a bérbeadók az igényünket érvényesíteni – hívta fel a figyelmet pénteken kiadott ismeretterjesztő írásában a  Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).