Viccelődésre halálos ütéssel felelt egy részeg Tatabányán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Halált okozó testi bűntette miatt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Tatabányán, az egyik benzinkúton ököllel úgy megütötte a sértettet, hogy az a földre esve beverte a fejét, majd a kórházban meghalt.

A vádirati szerint az ittas állapotban lévő férfi és egy ismerőse 2019. október 20-án, 00 óra 30 perckor Tatabánya egyik töltőállomásán tankoltak, majd bementek a shopba. Ugyanekkor jelent itt meg a sértett. Az ittas sértett férfi viccesen azt kérdezte az elkövetőtől, „Tele a tank?”, aki azonban ezen úgy feldühödött, hogy egyszer ököllel állon ütötte a kérdezőt.

A sértett az ütés következtében hanyatt esett, fejét a járólapba verte, amitől koponyatörése, agyzúzódása keletkezett. A sértett férfi a kórházba szállítását követően, 2019. november 08-án elhunyt.

A tatabányai rendőrök a férfit a cselekmény napján elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá a férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.