Viccelődésre halálos ütéssel felelt egy részeg Tatabányán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Halált okozó testi bűntette miatt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Tatabányán, az egyik benzinkúton ököllel úgy megütötte a sértettet, hogy az a földre esve beverte a fejét, majd a kórházban meghalt.

A vádirati szerint az ittas állapotban lévő férfi és egy ismerőse 2019. október 20-án, 00 óra 30 perckor Tatabánya egyik töltőállomásán tankoltak, majd bementek a shopba. Ugyanekkor jelent itt meg a sértett. Az ittas sértett férfi viccesen azt kérdezte az elkövetőtől, „Tele a tank?”, aki azonban ezen úgy feldühödött, hogy egyszer ököllel állon ütötte a kérdezőt.

A sértett az ütés következtében hanyatt esett, fejét a járólapba verte, amitől koponyatörése, agyzúzódása keletkezett. A sértett férfi a kórházba szállítását követően, 2019. november 08-án elhunyt.

A tatabányai rendőrök a férfit a cselekmény napján elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá a férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 25.

Vízszerelőnek adva ki magát fosztott ki időseket

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát – társával együtt – több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából.

2021. október 22.

Gigabírságra büntette a GVH a Nitrogénműveket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-re, illetve a cégcsoporttal együttműködő vállalkozásokra.