A Google fellebbez a francia gigabírság ellen


A Google szerdán bejelentette, hogy fellebbezni fog az Autorité de la concurrence („Autorité”), a francia versenyjogi hatóság által júliusban kiszabott 500 millió eurós bírság ellen.


A büntetést azért szabták ki, mert egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik az online platformokra, hogy a médiából származó hírek felhasználásából származó bevételekből nagyobb részt juttassanak vissza ezen szervezeteknek.

A Google France vezetője, Sebastien Missoffe „aránytalannak” nevezte a bírságot, tekintettel arra, hogy a vállalat „arra törekszik, hogy megállapodásra jusson és megfeleljen az új törvénynek”. Állította: Továbbra is keményen dolgozunk az ügy megoldásán és a fizetős hírszolgáltatás megvalósításán.

Ez magában foglalja az ajánlatok kiterjesztését 1200 kiadóra, a szerződések szempontjainak tisztázását és a francia versenyhatóság által kért további adatok megosztását.

2019 -ben az EU frissítette digitális szerzői jogi szabályait, és új jogot vezetett be a sajtókiadóknak a kiadványuk online használatára vonatkozóan.

“A hírfolyamban megjelenő cikkek szerzői jogosultak lesznek ezen új jogból származó bevételének egy részére.”

A Google News és más online megosztási platformok évek óta kiemelik a tartalmat a sajtóközleményekből, amelyeket webhelyeiken osztottak meg.

Az Autorité közölte, hogy a Google -nak a fellebbezéstől függetlenül továbbra is meg kell fizetnie a bírságot a megadott határidőig. Nem világos, hogy mennyi ideig tart a fellebbezés, vagy hogyan nyeri vissza a Google a bírságot, ha igazat adnak neki.

Általában az ilyen vitatott bírságokat letétbe helyezik, amíg az ügyet meg nem oldják. Az Autorité júliusi határozatában kijelentette, hogy a Google -nak két hónapon belül terveket kell benyújtania arra vonatkozóan, hogy hogyan kompenzálja a helyi hírügynökségeket az általuk gyártott tartalom használatáért. Ennek elmulasztása napi 900 000 euró összegű további bírságot vonhat maga után.

(jurist.org)
Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.