A Google-t perelte egy szabadalmi jogosult, de végül a szabadalom lett érvénytelen


A texasi Waco -i esküdtszék szerdán megállapította, hogy a Google LLC Nest Hub termékei nem sértik meg a Profectus Technology LLC tulajdonában lévő szabadalmat, amely a digitális képek megjelenítésére szolgáló képkerethez kapcsolódik, sőt a bíróság szerint a szabadalom több ponton érvénytelen.


Az Alan Albright amerikai bíró mellett működő esküdtszék, amely a szabadalmi perek egyik kiemelt helyszíneként ismert, azt is megállapította, hogy a szabadalom egyes részei nem érvényesek.

A Google ügyvédje, Darin Snyder (O’Melveny & Myers) nem nyilatkozott az ügyben. Sem a Google sem a Profectus ügyvédei Casey Griffith és Michael Barbee nem válaszoltak a Reutersnek az üggyel kapcsolatosan feltett kérdéseire.

A texasi székhelyű Profectus tavaly perelte be a Google-t, azt állítva, hogy a Nest Hub és a Nest Hub Max-amelyek többek között az okosotthon funkciókat vezérlik, képeket jelenítenek meg és zenét játszanak – megsértik a Profectus szabadalmát, amely egy rögzíthető képkeretre vonatkozik, amely alkalmas a digitális képek megjelenítésére.

Az esküdtszék szerdán, egy négynapos tárgyalás után megállapította, hogy a kaliforniai Mountain View-ban bejegyzett Google LLC nem sértette meg a Profectus szabadalmát, és nem késztetett másokat jogsértésre, valamint azt is megállapította, hogy a szóban forgó szabadalom öt része egyáltalán nem szabadalmaztatható.

Albright bíró felhívta az esküdtszék figyelmét, hogy a szabadalmat érvénytelennek nyilváníthatják, ha a szabadalmaztatott újítások egy része már megjelent korábbi eszközökben vagy kiadványokban.

A Google az ügy során számos szabadalmat, köztük egy Sony digitális képkeretet azonosított a Profectus szabadalom bejegyzésének idején a tudomány és technika állása szerint létező megoldásként.

A Profectus sikertelenül perelte a szabadalom miatt az Apple Inc -t, a Samsung Electronics America Inc -t és a Dell Inc -et is.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2021. október 14.

Az Amazon sofőrök is munkavállalói jogokat követelnek

Egy brit ügyvédi iroda csoportos pert indított az Amazon ellen, amelyben a cég sofőrjei összesen 140 millió fontot követelnek, mert nem munkavállalóként, hanem önálló vállalkozóként alkalmazták őket.

2021. október 12.

Tényleges tulajdonosi nyilvántartás az USA-ban

A Biden-adminisztráció globális korrupció elleni küzdelemének középpontjában az a pénzügyminisztériumi törekvés áll, amellyel létrehoznák a jogi személyek tényleges tulajdonosi nyilvántartást fogalmazott Scott Rembrandt az USA Pénzügyminisztériumának stratégiai politikáért felelős helyettes államtitkára, a múlt héten nyilatkozott a pénzmosás elleni küzdelemről rendezett konferencián.