Fel kell lépni az internetes csalások ellen


A Google fellép a pénzügyi csalások ellen az Egyesült Királyságban, ezért ezentúl csak akkor teszi közzé a pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó hirdetéseket, ha a szabályozó hatóság azt előzetesen jóváhagyta.


Nagy-Britannia pénzügyi felügyelete tavaly 1200 fogyasztói figyelmeztetést adott ki a hamis cégek által a közösségi média platformjain keresztül hirdetett csalásokról, ami duplája a 2019-es számnak.

A Google egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy megkezdi az új irányelv alkalamzását, amely a Pénzügyi Magatartási Hatóság (FCA) felhívása alapján meghatározott fizetett hirdetésekre vonatkozik szeptember 6-tól.

“Bár fontos lépés ez a Google-től, de úgy gondoljuk, hogy az állandó és következetes megoldáshoz jogszabályokra van szükség” – érvelt az FCA szóvivője e-mailben küldött nyilatkozatában.

A hatóság a változások életbe lépését követően értékeli a Google döntésének eredményét – tette hozzá a szóvivő.

Andrew Bailey, a Bank of England kormányzója lobbizik a kormánynál, hogy vezessen be jogi kötelezettséget az internetes óriások számára, hogy szüntessék meg a pénzügyi csalással foglalkozó weboldalakat – jelentette a Sunday Times még márciusban.

(reuters.com)
Kapcsolódó cikkek

2021. november 24.

Az új bizottsági javaslatok adatvédelmi aspektusai

Az Európai Adatvédelmi Testület (EDPB) csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy a tavaly november óta készülő jogalkotási javaslatok sértheti az európai uniós polgárok alapvető jogait.