Gödöllőn üléseztek Európa igazságügyi miniszterei


Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége a digitális technológiákról és a mesterséges intelligenciáról rendezett konferenciát.


Az Európa Tanács igazságügyi miniszterei tegnap, Gödöllőn, a Digitális technológia és mesterséges intelligencia – Új kihívások az európai igazságszolgáltatásban címmel tartott konferencián vettek részt, amelyet az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége rendezett.

A konferenciát Varga Judit magyar igazságügyi miniszter és az Európa Tanács főtitkára, Marija Pejčinović Burić nyitotta meg. A rendezvény témája a szervezet igazságszolgáltatással, információs társadalommal, algoritmusokkal és mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkája, különösen az igazságszolgáltatás hatékonyságát felügyelő európai bizottság a CEPEJ, munkájának értékelése volt.

(coe.int)

 
Kapcsolódó cikkek

2022. május 19.

Végrehajtási perben is vizsgálható a fogyasztói szerződés tisztességtelensége

Az EUB döntése értelmében nem lehet kizárni, hogy a végrehajtási kifogást elbíráló bíróság hivatalból vizsgálhassa a tisztességtelen szerződési feltételeket, ha az adós nem mondott ellent a fizetési meghagyásnak, illetve akkor, ha az állam biztosít más polgári jogi eljárást a tisztességtelenség vizsgálatára.