Gödöllőn üléseztek Európa igazságügyi miniszterei


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége a digitális technológiákról és a mesterséges intelligenciáról rendezett konferenciát.

Az Európa Tanács igazságügyi miniszterei tegnap, Gödöllőn, a Digitális technológia és mesterséges intelligencia – Új kihívások az európai igazságszolgáltatásban címmel tartott konferencián vettek részt, amelyet az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége rendezett.

A konferenciát Varga Judit magyar igazságügyi miniszter és az Európa Tanács főtitkára, Marija Pejčinović Burić nyitotta meg. A rendezvény témája a szervezet igazságszolgáltatással, információs társadalommal, algoritmusokkal és mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkája, különösen az igazságszolgáltatás hatékonyságát felügyelő európai bizottság a CEPEJ, munkájának értékelése volt.

(coe.int)

 
Kapcsolódó cikkek

2023. június 7.

„A meztelenség nem emberi jog” – vagy mégis?

Meztelenül napozni az erkélyen, pőrén kirándulni, bikinifelső nélkül az uszodában – aki mindent megmutat magából, hamar bíróság előtt végzi. Németországban, ahol hagyománya van a nudizmusnak, rendszeresen születnek groteszk ítéletek. Már az Emberi Jogok Európai Bírósága is foglalkozott a meztelenséggel, ám az Strasbourg szerint nem emberi jog.