Gödöllőn üléseztek Európa igazságügyi miniszterei


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége a digitális technológiákról és a mesterséges intelligenciáról rendezett konferenciát.

Az Európa Tanács igazságügyi miniszterei tegnap, Gödöllőn, a Digitális technológia és mesterséges intelligencia – Új kihívások az európai igazságszolgáltatásban címmel tartott konferencián vettek részt, amelyet az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége rendezett.

A konferenciát Varga Judit magyar igazságügyi miniszter és az Európa Tanács főtitkára, Marija Pejčinović Burić nyitotta meg. A rendezvény témája a szervezet igazságszolgáltatással, információs társadalommal, algoritmusokkal és mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkája, különösen az igazságszolgáltatás hatékonyságát felügyelő európai bizottság a CEPEJ, munkájának értékelése volt.

(coe.int)

 
Kapcsolódó cikkek

2024. május 27.

EUB-ítélet a gyanúsítottak jogaira vonatkozó tájékoztatásról

A gyanúsítottaknak vagy a megvádolt személyeknek a büntetőeljárás során biztosítandó, az eljárási jogaikra vonatkozó tájékoztatási kötelezettség értelmezésével kapcsolatos nemzeti és uniós szabályozás összevetését tette meg az EU Bírósága.

2024. május 22.

A releváns piac-meghatározás jelentősége az EU versenyjogának állami támogatási jogában

A releváns piac kifejezése a lehető legmindennapibb fordulat a versenyjogban, azonban leginkább az antitröszt területén taglalják, az állami támogatások joga vonatkozásában a legtöbb szakirodalom és gyakorló jogász adós és néma marad. Lássuk, hogyan szomszédosak egymással a versenyjog alterületei a releváns piac határai mentén, s hogyan válik a releváns piac meghatározása perdöntővé a versenyjog kevésbé ismert területén is.