Gödöllőn üléseztek Európa igazságügyi miniszterei


Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége a digitális technológiákról és a mesterséges intelligenciáról rendezett konferenciát.


Az Európa Tanács igazságügyi miniszterei tegnap, Gödöllőn, a Digitális technológia és mesterséges intelligencia – Új kihívások az európai igazságszolgáltatásban címmel tartott konferencián vettek részt, amelyet az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége rendezett.

A konferenciát Varga Judit magyar igazságügyi miniszter és az Európa Tanács főtitkára, Marija Pejčinović Burić nyitotta meg. A rendezvény témája a szervezet igazságszolgáltatással, információs társadalommal, algoritmusokkal és mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkája, különösen az igazságszolgáltatás hatékonyságát felügyelő európai bizottság a CEPEJ, munkájának értékelése volt.

(coe.int)

 
Kapcsolódó cikkek

2021. október 14.

Az Amazon sofőrök is munkavállalói jogokat követelnek

Egy brit ügyvédi iroda csoportos pert indított az Amazon ellen, amelyben a cég sofőrjei összesen 140 millió fontot követelnek, mert nem munkavállalóként, hanem önálló vállalkozóként alkalmazták őket.