Már a GVH döntése előtt birtokban voltak - bírság

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5,3 millió forint bírságot szabott ki a Balatontourist vállalkozásait megszerző BLT Group Zrt.-re, mert az még a versenyhatósági döntés előtt megszerezte az irányítási jogokat.

A GVH csütörtöki tájékoztatása szerint a társaság még tavaly szerzett irányítást a Balatontourist-csoporthoz tartozó, kempingeket üzemeltető három vállalkozás felett. A versenyhivatal megállapította, hogy a tranzakció nem csökkenti jelentős mértékeben a versenyt.

Az összefonódást vizsgáló eljárásban azonban felvetődött, hogy a BLT Group már az összefonódással kapcsolatos versenyhatósági döntés előtt megszerezte az irányítási jogokat, így megsértette a versenytörvényben szabályozott, a bejelentés-köteles összefonódásokra vonatkozó végrehajtási tilalmat - közölték.

 

Ennek vizsgálatára a GVH tavaly szeptemberben indított versenyfelügyeleti eljárást, amelynek során megállapították, hogy a társaság az összefonódást túl korán, a GVH döntése előtt hajtotta végre, a jogsértés miatt szabták ki a bírságot.

(MTI)

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • pénz

    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016-ban több mint 5,3 milliárd forint, míg tavaly már csak mintegy 1,4 milliárd forint bírságot szabott ki, miközben tevékenységével jelentős megtakarítást eredményezett a fogyasztóknak - közölte a versenyhivatal.

  • versenyjog

    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Milumil termékek jogsértő reklámozása miatt a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.-re 54 millió forint, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekvédelmi Egyesületére pedig 500 ezer forint bírságot szabott ki - közölte a GVH.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!