Home office örökre? Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Twitter lehetővé teszi alkalmazottainak, hogy „örökre” home officeból dolgozzanak, ha akarnak.

A Twitter lehetővé teszi alkalmazottainak, hogy „örökre” home officeból dolgozzanak – jelentette be Jack Dorsey vezérigazgató, a munkavállalóknak küldött e-mailjében.

A Twitter szóvivője is megerősítette a döntést a Guardiannek, és hozzátette, hogy a Twitter az elsők között tette lehetővé munkavállalói számára a home office-t a koronavírus járvány beköszöntekor. Ugyanakkor a cég nem fog elsőként visszaállni a normál működésre.

„Egyedülállóak voltunk, amikor gyorsan reagáltunk, és lehetővé tegyük a munkavállalók otthoni munkavégzését, mivel nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársaink bárhonnan végezhessék munkájukat” – nyilatkozott a cég egy blogposztban.

„Az elmúlt hónapok bizonyították, hogy képesek vagyunk rá. Tehát ha a munkavállalóink olyan helyzetben vannak, hogy otthonról tudják végezni a munkájukat munkát végezzenek, és ezt a továbbiakban is szeretnék, akkor nem állunk ennek útjába. ”
A Twitter március másodika óta „erőteljesen ösztönözte” munkavállalóit az otthoni munkavégzésre, március 11-től pedig kötelezően elrendelte azt. Azok a munkavállalók, akik inkább távolról dolgoznának, most határozatlan ideig megtehetik – nyilatkozta a Twitter. Akik vissza akarnak térni az irodába, valószínűleg legalább még szeptemberig várniuk kell.

„Amikor úgy döntünk, hogy újranyitjuk az irodákat, nem egyből térünk vissza a régi munkarenhez. „Fokozatosan, megfelelő gondossággal irodáról-irodára térünk vissza.”

A Twitter 2021-ig felfüggesztette szinte az összes alkalmazotja üzleti útjait és az összes személyes megjelenéssel járó eseményt is. Az alkalmazottak számára pedig támogatást biztosít az otthoni irodai kellékek, például íróasztal és irodai szék, vásárlásához.

A techcégek sorra mérlegelik, hogyan használják irodáikat az elkövetkező hónapokban. A Google és a Facebook például 2021-ig, az Amazon pedig októberig hosszabbította meg az otthoni munkavégzés lehetőségét.

A Twitter székhelye San Francisco-ban található, ahol áprilisban London Breed polgármester május végéig meghosszabbította a város védelmi intézkedéseit. Időközben Gavin Newsom kormányzó lépéseket tett az állam lassú újraindítása felé, lehetővé téve egyes kiskereskedők számára, hogy az eladott áruk átvételét azüzlet elé való kihelyezéssel biztosítsák. Los Angeles, ahol az koronavírussal kaliforniai áldozatainak fele lakott, kedden bejelentette, hogy valószínűleg további három hónappal meghosszabbítja veszélyhelyzeti korlátozó intézkedéseket.

Március 1. óta Kaliforniában közel 70 000 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és 2847 haláleset történt. San Francisco-ban 1974 fertőzöttet regisztráltak.

(theguardian.com)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 28.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.