Iskolaszövetkezetek: a passzív diákok is dolgozzanak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) és a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) arra kéri a kormányt, hogy bontsa le a szerintük indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetőségek tekintetében.


Az ISZOSZ és a DiákÉSZ csütörtökön ezt azzal kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára bejelentette: július 1-jétől az idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

Ezt a döntést az ISZOSZ és a DiákÉSZ is üdvözli, de arra kéri a kormányt, bontsa le az „indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést” az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetőségek tekintetében.

Munkajogi kiskönyvtár csomag

A Munkajogi kiskönyvtár sorozat 2014-ben megjelent kötetei csomagban 20% kedvezménnyel kaphatók. A csomag A munka díjazása; A munka és a pihenőidő szabályai; A munkaviszony megszűnése és megszüntetése című kiadványainkat tartalmazza.

 

Bővebb információk és megrendelés itt.

Ezzel újabb 25 ezer 16-25 év közötti diáknak biztosítana a kormány legális munkavégzési lehetőséget az iskolaszövetkezetek keretében nem csak nyáron, hanem egész évben – hangsúlyozzák a szervezetek.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

A vállalkozások 80 százaléka megy csődbe az alapító halála után

Ma már ismert tény, hogy a rendszerváltás utáni évtizedben alapított vállalkozások alapító tömegesen mennek nyugdíjba, elindítva ezzel a rendszerváltó régióra jellemző generációváltás hullámot. Egy friss kutatás szerint ráadásul a vállalkozók 61 százalékának semmilyen terve nincs az utódlással kapcsolatban, ami számos problémát vet fel.

2023. szeptember 28.

A bíróság módosíthatja-e a megkötött szerződést?

Ha a felek között felmerül egy szerződéses vita, az érvényes kontraktus tartalmától még a bíróság sem térhet el. Ugyanakkor a polgári törvénykönyv rendkívül szűk körben, de ismeri a bírósági szerződésmódosítás intézményét.