Rengeteg kibertámadás történik az egyre terjedő home office miatt Access to the comments


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre több európai országban alkalmazzák kötelező jelleggel az otthoni munkát a járvány elleni harcban. Franciaországban és Belgiumban is pénzbüntetést kaphat az a cég, amely nem teszi lehetővé a munkavállalóknak a home office-t. Azonban az irodán kívüli munkának nagy ára van a szakértők szerint.

„2020-ban 630 százalékkal nőtt a felhőalapú adattároló eszközök elleni támadások száma Franciaországban. Ebből kiderül az, hogy a támadók kihasználják az új helyzetet” – mondta egy francia kiberbiztonsági szakértő, François Esnol-Feugeas.

A hackerek azt is kihasználják, hogy az unió tagállamaiban eltérőek a szabályok. Az Európai Bizottság nem készít javaslatokat a távmunka szabályozására.

adatbiztonság

„Nincsenek uniós szabályok a távmunka ügyéről. Hiszen az egészségvédelmi intézkedések tagállami hatáskörben vannak” – mondta a bizottság szóvivője, Eric Mamer.

A szakértők közben azon vitatkoznak, hogy az adatbiztonságot feláldozzák-e a járvány elleni küzdelemben.

Nagy kihívás az is, hogy azonosítsák a távolról dolgozó munkatársat. Hiszen nem mindegy, ki fér hozzá az informatikai rendszerhez a távolból” – mondta a szakértő, François Esnol-Feugeas.

A bizottság olyan keretrendszer kidolgozására készül, amely minden uniós polgár számára hozzáférhetővé tenne egy digitális azonosítót. Ezt a polgárok összekapcsolhatják majd a személyi azonosító okmányaikkal és így biztonságosan történhet meg az azonosításuk az online térben is.

(hu.euronews.com)
Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Megfelel a Microsoft 365 a GDPR előírásainak?

Az európai adatvédelmi biztos szerint felmerülhetnek aggályok a GDPR és az uniós adatvédelmi előírások kapcsán a Microsoft 365 szoftver használatával összefüggésben.

2024. június 12.

Tavaly is aktív volt a GVH

Mint minden évben, idén is közzétette a Gazdasági Versenyhivatal az előző évi tevékenységről szóló beszámolóját. Az Országgyűlés részére készített jelentésben a GVH részletesen beszámol a hatóság 2023-as tevékenységéről: az indított és lezárult versenyhatósági eljárásokról, a lefolytatott átfogó ágazati vizsgálatokról, illetve a kiszabott bírságok alakulásáról. A beszámoló alapján a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners szakértője bemutatja a hatóság versenyfelügyelet terén végzett tevékenységét, különös hangsúlyt fektetve a vállalkozások számára orientáló információkra.