Bejegyzések Darák Péter címkével


Őszi Könyvszüret az NKE-n
2019. december 5. Szakma

Őszi Könyvszüret az NKE-n

A könyvmustrán évről-évre bemutatják a tanszéki oktatók részvételével készült publikációkat, és önálló írásokat, amelyek közvetve közvetlenül kapcsolódnak az EU-hoz.

Sikerrel vette a Kúria az új eljárási akadályokat
2019. november 8. Napi

Sikerrel vette a Kúria az új eljárási akadályokat

Elsődleges feladata a bíróságoknak, így a Kúriának is a közbizalom megteremtése, a szakértelem biztosítása és a gyors ítélkezés előmozdítása – mondta dr. Darák Péter az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának ülésén, 2019. november 6-án.

Az Igazságügy Európai napját ünnepelték az OBH-ban
2019. október 25. Napi

Az Igazságügy Európai napját ünnepelték az OBH-ban

Meg kell tartanunk az erőt és az egységet, hogy szolgálatunkkal megtartsuk az emberek irántunk való bizalmát – hangsúlyozta Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke ünnepi beszédében a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján. Az OBH elnöke szerint a XXI. századi bíróság küldetése az erős és egységes bírósági szervezet, amely Magyarország szuverenitásának az őre.

2019. október 2. Napi

Az erkölcs és jog viszonyáról rendeztek konferenciát a Kúrián

Régi bölcsesség, hogy a jog van az emberért és nem fordítva – emelte ki az Alkotmánybíróság elnöke az Erkölcs és jog című konferencián, szerdán a Kúrián. A konferencián előadást tartott Darák Péter, a Kúria elnöke, Erdő Péter bíboros és Köves Slomó rabbi is.

2019. július 2. Napi

Darák: a Kúria biztosítja a folyamatos, szakszerű ítélkezést

A közigazgatási bíráskodás szervezeti reformjának elhalasztása nem érinti az ítélkezést, a Kúria biztosítja a folyamatos, szakszerű működést – mondta a Kúria elnöke a legfelsőbb bírói fórum munkájának 2019 első félévéről tartott sajtótájékoztatóján.

2019. június 25. Napi

Elfogadták a Kúria 2017-es beszámolóját

Az Országgyűlés elfogadta a Kúria elnökének 2017-es tevékenységéről szóló beszámolóját, amelyet Darák Péter a jogegység biztosítása és az önkormányzati normakontroll körében nyújtott be a Ház elé.

Handó: meghatározó a bíróságok szerepe
2019. március 22. Napi

Handó: meghatározó a bíróságok szerepe

A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.