Bejegyzések Fővárosi Törvényszék címkével


2019. március 5. Napi

Jogerős ítélet az „Újlak utcai késelés” ügyében

A Fővárosi Törvényszék 9 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2018. január 12-én a XVII. kerületi Újlak utcában szóváltást követően – mivel több hónapja nem tudta elfogadni, hogy volt barátnője szakított vele – többször nyakon szúrta a 19 éves sértettet, aki ennek következtében meghalt.

2019. február 28. Napi

Már áldozatvédelmi szakember is dolgozik a Fővárosi Törvényszéken

A Fővárosi Törvényszéken 2019 februárjától nemzetközi tapasztalattal is rendelkező áldozatvédelmi koordinátor segíti a bűncselekmények és szabálysértések áldozatainak tanúkénti részvételét az eljárásokban. Dr. Naszvadi Sárát az Országos Bírósági Hivatal elnöke által Tanúgondozás és áldozatvédelem címmel 2015-ben meghirdetett országos projekt helyi munkaprogramjának kidolgozásával és irányításával bízta meg dr. Polgárné dr. Vida Judit, az FT elnöke.

Ülj be a legizgalmasabb perekre!
2019. február 22. A jövő jogásza

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

Több mint százötven távmeghallgatás volt a bíróságokon
2019. február 6. Napi

Több mint százötven távmeghallgatás volt a bíróságokon

A Fővárosi Törvényszék illetékességi körébe tartozó budapesti bíróságokon egyre népszerűbb a tavalyi évben bevezetett távmeghallgatási rendszer. Mind az eljáró bírák és bírósági titkárok, mind pedig a rendszer segítségével meghallgatottak számára előnyösnek bizonyult a Via Video rendszer által biztosított infokommunikációs megoldás, amely nem pusztán költséghatékony távmeghallgatási lehetőséget biztosít, de segítségével a jövőben akár bírósági értekezletek és belső képzések is megtarthatóak lesznek.

Másodfokon folytatódik a 2013-as bundabotrány tárgyalása
2019. január 29. Napi

Másodfokon folytatódik a 2013-as bundabotrány tárgyalása

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. január 28-án valamennyi megjelent vádlottat bűnösnek találta az S. R. és 23 társa ellen kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt elsőfokon indult büntetőügyben.

Romagyilkosságok: két év börtön hamis tanúzásért
2018. november 28. Napi

Romagyilkosságok: két év börtön hamis tanúzásért

A Fővárosi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését abban az ügyben, amely az úgynevezett „romagyilkosságok” kapcsán lefolytatott büntetőeljárás során elkövetett hamis tanúzás miatt indult. A korábban két év, végrehajtásában azonban három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott terheltnek a mostani döntés értelmében mégiscsak börtönbe kell vonulnia.