Bejegyzések Országos Bírósági Hivatal (OBH) címkével

2024. június 5. Napi

A jegyzőhiány veszélyezteti a bíróságok működését

Az igazságügyi alkalmazotti munkatársak elvándorlásának problémája az ország összes bíróságán gondot okoz, és „egyértelműen anyagi okai vannak.” – mondta Senyei György Barna. Az OBH elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a jegyzőhiány következtében veszélybe kerülhet a bíróságok működése. Az elnök a Fővárosi Törvényszék összbírói értekezlete előtt méltatta a törvényszék eredményeit is.

2024. május 30. Napi

OBH: eredményes évet zárt a Budapest Környéki Törvényszék

Ismét eredményes évet zárt a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) 2023-ban: tovább csökkent a folyamatban lévő ügyek száma, miközben javult az ítélkezés megalapozottsága – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Senyei György a törvényszék összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón. Gerber Tamás, a BKT elnöke pedig hangsúlyozta: a törvényszéken elsőfokon nincs öt évnél régebb óta húzódó büntetőügy.

2024. május 21. Napi

A megalapozottság, kiegyensúlyozottság és időszerűség jellemzi a Szombathelyi Törvényszék ítélkezését

A Szombathelyi Törvényszék ítélkezését a megalapozottság, a kiegyensúlyozottság és időszerűség jellemzi, ráadásul a leterheltség növekedése ellenére sikerül a folyamatban lévő ügyek számát folyamatosan csökkenteni – hangoztatta értékelőjében a vármegyei összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatóján kedden Körmenden a az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese.

2024. április 18. Napi

Az országos átlagnál is jobban javult a zalai bíróságok ügykezelése

Az országos átlagnál több ügy érkezett tavaly a zalai bíróságokra, de többet is zártak le, és a két éven túl elhúzódó esetekben is nagyobb volt a csökkenés – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetjének főosztályvezetője csütörtökön Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

2024. április 4. Napi

Kis mértékben nőtt a bíróságokra érkezett ügyek száma

Huszonkétezerrel nőtt a bíróságokra érkezett ügyek száma 2023-ban az előző évhez képest, ami kétszázalékos növekedést jelent – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) koordinációs és felügyeleti osztályvezetője szerdán Szekszárdon.