Kezdőlapon kiemelt

Jogtár 30. évforduló: innovációkkal, eseményekkel teli ünnepi év
2023. december 21.

Jogtár 30. évforduló: innovációkkal, eseményekkel teli ünnepi év

A 2023-as év különleges volt a Wolters Kluwer Hungary számára, hiszen a 30. évfordulóját ünnepelhette a Jogtár®. A jubileumi évet nem csak számos rendezvény, szakmai találkozó tette különlegessé, hanem a jogi adatbázisra építve folytatódott a termékfejlesztés. Számos újdonság, innováció látott napvilágot, amivel a célunk változatlanul ügyfeleink digitális transzformációjának támogatása és LegalTech megoldásaink révén a munkafolyamataik hatékonyabbá tétele.

2021. december 14.

Bizalmi vagyonkezelés, vagyonkezelő alapítvány és magántőkealap 10 percben (x)

A bizalmi vagyonkezelésnek, a vagyonkezelő alapítványnak és a magántőkealapnak nem volt jelentős hagyománya Magyarországon, ezért az üzleti életben még most is a kezdeti bizalmatlanság és szkepticizmus övezi az említett jogintézményeket. Jelen cikk célja, hogy a vonatkozó szabályokat röviden bemutassa és az aggályokat leépítse.

A Covid-védőoltásra kötelezés munkajogi kérdései
2021. november 3. Koronavírus

A Covid-védőoltásra kötelezés munkajogi kérdései

2021. november 1-jétől a munkáltatók felhatalmazást kapnak arra, hogy előírják a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételét alkalmazottjaik számára. Az erről rendelkező Kormányrendelet számos jogértelmezési kérdést vet fel, amelyeket az alábbiakban járunk körül. Előre kell azonban bocsátani, hogy a védőoltás nem írható elő automatikusan minden munkahelyen, és az is kérdéses, mi történhet az oltás felvételét elmulasztó foglalkoztatottal.

Rosszhiszeműség a védjegyjogban
2021. szeptember 27.

Rosszhiszeműség a védjegyjogban

A rosszhiszemű védjegybejelentés világméretű probléma. Az ilyen típusú védjegybejelentések száma folyamatosan nő, és ez veszélyezteti azokat a gazdasági szereplőket, akik a védjegyeik oltalma érdekében sok pénzt és energiát fordítanak a védjegyeik jó hírére.