Szünetel a személyes félfogadás az ügyészségeken Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hétfőtől szünetel a személyes félfogadás az ország valamennyi ügyészségén, az intézkedés nem érinti a személyes megjelenésre vonatkozó idézéseket – tudatta a Legfőbb Ügyészség (LÜ).

Polt Péter legfőbb ügyész a járványügyi helyzet romlására figyelemmel rendelte el határozatlan időre a személyes félfogadás szünetelését.

Az ügyészségek az ügyfélszolgálatot telefonon és elektronikus úton biztosítják.

A rendelkezés nem érinti az idézéseket. Ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

Az új koronavírus okozta megbetegedések terjedésének akadályozása érdekében további biztonsági intézkedéseket is bevezettek: kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk hordása az ügyészségek közös használatú helyiségeiben, valamint ha egy ügyészségi helyiségben egyszerre többen tartózkodnak, továbbá, bíróság vagy más hatóság előtti ügyészi megjelenés, illetve hivatali gépkocsik használata során.

Ügyelni kell továbbá a távolságtartásra és a kézfertőtlenítő rendszeres használatára. A kilincsek, és más hasonló, több személy által rendszeresen érintett felületek gyakori fertőtlenítése szintén a védekezést szolgálja – figyelmeztetett közleményében a LÜ sajtófőosztálya.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. május 18.

Nőtt az alkuképesség a használt házaknál

Az első negyedévben a használt házak árából országos szinten átlagosan 8,7 százalékot engedtek az eladók, míg tavaly az alku mértéke ebben a kategóriában 8,2 százalék volt. A tégla és a panel lakásoknál azonban az árengedmény mértéke csökkent – közölte az Otthon Centrum.