Véget ért az ítélkezési szünet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2016. július 15-étől 2016. augusztus 19-éig tartott az ítélkezési szünet, amely a büntetőügyeket azonban nem érintette.


Augusztus 22-étől a megszokott rend szerint folytatják a munkájukat a bíróságok. A fenti időszak a polgári perekben és fizetési meghagyásos eljárásokban a felekre nézve megállapított határidőkbe nem számít bele, augusztus 20-átől azonban tovább folynak ezekben az ügyekben is a határidők.  

 A határidők számítását nem érintette az ítélkezési szünet (azaz az általános szabályok voltak irányadók az ítélkezési szünet alatt is) a soron kívüli ügyekben, a végrehajtási perekben, előzetes bizonyítás esetén, egyes nemperes eljárásokban (egyebek között a cég-, csőd- és felszámolási eljárásokban, végelszámolásokban, végrehajtási eljárásokban).

A határidőkkel kapcsolatban részletes OBH sajtóanyag olvasható a birosag.hu oldalon.

 

 


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.