Négyszemközt a III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia előadóival – Portré Dr. Horányi Mártonról

Szerző: dr. Balogh Sándor
Dátum: 2019. október 31.
Címkék: , , , ,
Rovat: , ,
A III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia közelgő kezdetének apropóján a rendezvény egyik előadójával, Dr. Horányi Márton LL.M ügyvéddel, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda partnerével beszélgettünk.

A III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia közelgő kezdetének apropóján a rendezvény egyik előadójával, Dr. Horányi Márton LL.M ügyvéddel, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda partnerével beszélgettünk.

Miért pont a jogászi hivatást, s azon belül miért éppen a jelenlegi fő munkakörét választotta?

Először az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának Versenyjogi Unit-jában ismerkedtem meg gyakornoként a versenyjog gyakorlati oldalával, mintegy 15 éve. Ott olyan szakemberekkel dolgozhattam, akik ma is meghatározó véleményvezérei az európai versenyjognak. Ez komoly inspirációt adott. Ezt követően arra törekedtem, hogy a legjobb szakmai műhelyeken tanulhassak és dolgozhassak, kivételes kollegákkal és meghatározó ügyeken, ezáltal folyamatosan gazdagodva értékes tapasztalatokban. Máig is ez a folyamatos, life-long learning modell motivál. Emellett az ad inspirációt, hogy kiemelkedően tehetséges és lelkes fiatal kollegákkal tudok együtt dolgozni, és velük együtt ügyfeleink számára sikereket elérni.

Miért vonzó az Ön számára a versenyjog területe?

Úgy gondolom, hogy alapvetően minden jogterületnek megvannak a saját szépségei. Ugyanakkor a versenyjog kivételes arra tekintettel, hogy folyamatosan erős mozgásban van, akár két-három évente teljesen új részek és problémák kerülnek fókuszba, nem beszélve arról, hogy mindig újabb és újabb iparágak működésével ismerkedik meg az ember.

Ha ki kellene emelnie pályájából három sarokpontot, melyek lennének azok?

Örülök, hogy mind az akadémiai pályával, mind a hatósági jogalkalmazással, mind pedig az ügyvédkedéssel volt alkalmam megismerkedni. Bár az utóbbi az én esetemben túlsúlyban van, hasznosnak tartom legalább belekóstolni a versenyjogba más hivatások szemszögéből is.

Miben látja a Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia jelentőségét?

A Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia már hagyományt teremtve egy kiemelkedő szakmai színvonalú rendezvény, amely hozzájárul ahhoz, hogy dialógus alakuljon ki a versenyjog területén, de különböző szektorokban dolgozó kollegák között (ügyvédek, céges jogtanácsosok, akadémiai területen dolgozó kollegák). Mindemellett a szakmai közönség számára is a legaktuálisabb és érdekesebb témákat vonultatja fel, így a kollegák és jó magam is joggal tekintünk várakozással a konferencia megrendezésére.

Mivel tölti szívesen a szabadidejét? Van-e valamilyen hobbija?

A titkos hobbim a sziklamászás.

Dr. Horányi Mártonnal személyesen is találkozhatnak, amennyiben 2019. november 19-én részt vesznek a III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencián a Hilton Budapest City-ben! A rendezvény további előadóiról, az előadásokról, illetve a regisztrációról bővebb információkat találnak ide kattintva!

Kapcsolódó cikkek:


A munkahelyek újraindításakor az adatvédelemre is figyelni kell
2020. június 2.

A munkahelyek újraindításakor az adatvédelemre is figyelni kell

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védelmi intézkedések enyhítésével párhuzamosan a cégek és üzletek az újranyitást tervezik, vagy már meg is kezdték. Az újranyitással járó adatvédelmi kötelezettségekre a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda hívja fel a figyelmet.

Az áfa változásának hatása a szerződés teljesítésére
2020. május 28.

Az áfa változásának hatása a szerződés teljesítésére

A bírói gyakorlat alapján az áfa utólagos jogszabályváltozás következtében történő csökkenése miatt bírói szerződésmódosításnak nincs helye és jogalap nélküli gazdagodás címén sem lehet igényt érvényesíteni (BH2020. 39.).

A nyertes ajánlattevő is bírságolható
2020. május 21.

A nyertes ajánlattevő is bírságolható

Az EUB döntése értelmében az uniós jog elveinek megfelelően a közbeszerzési ajánlattevőre is kiszabható bírság a közbeszerzési szerződés jogellenes módosítása esetén.

Home office örökre?
2020. május 15.

Home office örökre?

A Twitter lehetővé teszi alkalmazottainak, hogy „örökre” home officeból dolgozzanak, ha akarnak.