Négyszemközt a III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia előadóival – Portré Dr. Horányi Mártonról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia közelgő kezdetének apropóján a rendezvény egyik előadójával, Dr. Horányi Márton LL.M ügyvéddel, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda partnerével beszélgettünk.

A III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia közelgő kezdetének apropóján a rendezvény egyik előadójával, Dr. Horányi Márton LL.M ügyvéddel, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda partnerével beszélgettünk.

Miért pont a jogászi hivatást, s azon belül miért éppen a jelenlegi fő munkakörét választotta?

Először az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának Versenyjogi Unit-jában ismerkedtem meg gyakornoként a versenyjog gyakorlati oldalával, mintegy 15 éve. Ott olyan szakemberekkel dolgozhattam, akik ma is meghatározó véleményvezérei az európai versenyjognak. Ez komoly inspirációt adott. Ezt követően arra törekedtem, hogy a legjobb szakmai műhelyeken tanulhassak és dolgozhassak, kivételes kollegákkal és meghatározó ügyeken, ezáltal folyamatosan gazdagodva értékes tapasztalatokban. Máig is ez a folyamatos, life-long learning modell motivál. Emellett az ad inspirációt, hogy kiemelkedően tehetséges és lelkes fiatal kollegákkal tudok együtt dolgozni, és velük együtt ügyfeleink számára sikereket elérni.

Miért vonzó az Ön számára a versenyjog területe?

Úgy gondolom, hogy alapvetően minden jogterületnek megvannak a saját szépségei. Ugyanakkor a versenyjog kivételes arra tekintettel, hogy folyamatosan erős mozgásban van, akár két-három évente teljesen új részek és problémák kerülnek fókuszba, nem beszélve arról, hogy mindig újabb és újabb iparágak működésével ismerkedik meg az ember.

Ha ki kellene emelnie pályájából három sarokpontot, melyek lennének azok?

Örülök, hogy mind az akadémiai pályával, mind a hatósági jogalkalmazással, mind pedig az ügyvédkedéssel volt alkalmam megismerkedni. Bár az utóbbi az én esetemben túlsúlyban van, hasznosnak tartom legalább belekóstolni a versenyjogba más hivatások szemszögéből is.

Miben látja a Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia jelentőségét?

A Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia már hagyományt teremtve egy kiemelkedő szakmai színvonalú rendezvény, amely hozzájárul ahhoz, hogy dialógus alakuljon ki a versenyjog területén, de különböző szektorokban dolgozó kollegák között (ügyvédek, céges jogtanácsosok, akadémiai területen dolgozó kollegák). Mindemellett a szakmai közönség számára is a legaktuálisabb és érdekesebb témákat vonultatja fel, így a kollegák és jó magam is joggal tekintünk várakozással a konferencia megrendezésére.

Mivel tölti szívesen a szabadidejét? Van-e valamilyen hobbija?

A titkos hobbim a sziklamászás.

Dr. Horányi Mártonnal személyesen is találkozhatnak, amennyiben 2019. november 19-én részt vesznek a III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencián a Hilton Budapest City-ben! A rendezvény további előadóiról, az előadásokról, illetve a regisztrációról bővebb információkat találnak ide kattintva!


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Ingatlanpiac: a panel a leggyorsabban eladható

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum.

2023. január 26.

Figyel az MNB a hitelintézetek számladíj-módosításaira

Az MNB kiemelt figyelmet fordít a hitelintézetek számladíj-módosításaira, és jogsértés esetén azonnal intézkedik – figyelmeztetett csütörtöki közleményében a Magyart Nemzeti Bank (MNB) azzal összefüggésben, hogy január végéig valamennyi lakossági folyószámlával rendelkező ügyfelet tájékoztatja bankja a tavalyi bankszámla- és kártyaköltségeiről.