A téves számlázás is sérheti a GDPR-t


A spanyol adatvédelmi hatóság nem fogadta el a telefontársaság azon védekezését, hogy a téves számlázás a bank hibájából történt.


A spanyol adatvédelmi hatóság (AEPD) 75.000 euró bírságot szabott ki a Telefónica Móviles España, telefontársaságra, mert jogellenesen kezelte egy érintett adatait, amikor egy harmadik személy által igénybe vett szolgáltatásokat számláztak ki neki.


Az érintett, aki nem volt telefontársaság ügyfele, felvette a kapcsolatot az adatkezelővel, hogy megpróbálja megoldani a helyzetet, de nem járt sikerrel. Az adatkezelő szerint a számlákat az érintett nem fizette ki, és az adatfeldolgozási hibát a bank követte el.

Az AEPD úgy ítélte meg, hogy a Telefónica Móviles España, megsértette a GDPR 6. cikkének (1) bekezdését azáltal, hogy az igénylő személyes adatait megfelelő jogalap nélkül kezelte, és ennek következtében megbírságolta az adatkezelőt.

(edpb.europa.eu)
Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.