Diszkriminálhatják a munkáltatók a koronavírust elkerülőket Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez ahhoz vezethet, hogy az emberek a munkavállalás érdekében szándékosan megfertőzik magukat vagy a feketepiacon vásárolnak hamis pozitív tesztet.

A tudósok szerint a koronavírus fertőzésen való átesést ellenőrzése érdekében végzett antitest-vizsgálat bevezetése, diszkriminációhoz vezethet a munkahelyen.

A vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoport  áprilisban készített tájékoztatása szerint a munkaadók előnyben részesíthetik azokat a jelentkezőket, akik már átestek a betegségen.

Ez ahhoz vezethet, hogy az emberek a munkavállalás érdekében szándékosan megfertőzik magukat. Alternatív megoldásként a hamisított antitest vizsgálat eredmények fekete piaca is kialakulhat.

A kormány a válság kezdete óta az antitest-vizsgálatok széles körű elvégzését tekinti potenciálisan hatékony eszköznek a korlátozások enyhítésére.

a The Telegraph teljes cikkét itt olvashatja angolul.


Kapcsolódó cikkek

2021. december 6.

Bevethető a jogállamisági mechanizmus

Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoki indítványa szerint megfelel az uniós jognak az Európai Bizottság által beterjesztett jogállamisági mechanizmus. Ezzel a rendszerrel felfüggeszthetik az uniós péntek kifizetéseit, ha rendszerszintű visszaéléseket tapasztalnak.