Európai Munkavédelmi Hét kezdődött

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) az idén október 21. és 25. között rendezi meg a Munkavédelem Európai Hét eseménysorozatot – közölte a szervezet.


Ezen a héten Európa-szerte számos olyan rendezvényt, beszélgetést, konferenciát tartanak, amelyek rávilágítanak arra, hogy mennyire fontos az erős irányítás és az aktív munkavállalói részvétel ahhoz, hogy az európai munkahelyek biztonságosak, egészségesek és termelékenyek legyenek.

Magyarországon a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szervezésében “Együtt a kockázatok megelőzéséért” címmel konferenciát szerveznek október 22-én, ahol az érdeklődők számos jó gyakorlatról is hallhatnak.

Balogh Katalin, az Európai Munkavédelmi Ügynökség magyarországi képviselete, a Nemzeti Fókuszpont vezetője a közleményben kiemelte, hogy habár az elmúlt években az EU-ban, így Magyarországon is javultak a statisztikák, a kontinensen évente még mindig 5500 ember veszíti életét munkahelyi balesetekben, és 159 000 ember hal meg munkával kapcsolatos megbetegedések miatt. Ez a szám akkor csökkenthető, ha a munkaadók és a munkavállalók együtt dolgoznak a megelőzésért.

Az “Együtt a kockázatok megelőzéséért” kampány weboldala az építőipar, az egészségügy, a szállodaipar és a vendéglátóipar számára különféle megelőzési megoldásokat vázol fel, és ellenőrző listákat tartalmaz, amelyeket az ezen ágazatokban dolgozó vezetők és alkalmazottak is hatékonyan használhatnak. Emellett a letölthető esettanulmányok számos konkrét példát és megoldást mutatnak be a biztonság és az egészségvédelem javítására.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek:


A munkahelyek újraindításakor az adatvédelemre is figyelni kell
2020. június 2.

A munkahelyek újraindításakor az adatvédelemre is figyelni kell

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védelmi intézkedések enyhítésével párhuzamosan a cégek és üzletek az újranyitást tervezik, vagy már meg is kezdték. Az újranyitással járó adatvédelmi kötelezettségekre a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda hívja fel a figyelmet.

Az áfa változásának hatása a szerződés teljesítésére
2020. május 28.

Az áfa változásának hatása a szerződés teljesítésére

A bírói gyakorlat alapján az áfa utólagos jogszabályváltozás következtében történő csökkenése miatt bírói szerződésmódosításnak nincs helye és jogalap nélküli gazdagodás címén sem lehet igényt érvényesíteni (BH2020. 39.).

A nyertes ajánlattevő is bírságolható
2020. május 21.

A nyertes ajánlattevő is bírságolható

Az EUB döntése értelmében az uniós jog elveinek megfelelően a közbeszerzési ajánlattevőre is kiszabható bírság a közbeszerzési szerződés jogellenes módosítása esetén.

Home office örökre?
2020. május 15.

Home office örökre?

A Twitter lehetővé teszi alkalmazottainak, hogy „örökre” home officeból dolgozzanak, ha akarnak.