Európai Munkavédelmi Hét kezdődött

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) az idén október 21. és 25. között rendezi meg a Munkavédelem Európai Hét eseménysorozatot – közölte a szervezet.


Ezen a héten Európa-szerte számos olyan rendezvényt, beszélgetést, konferenciát tartanak, amelyek rávilágítanak arra, hogy mennyire fontos az erős irányítás és az aktív munkavállalói részvétel ahhoz, hogy az európai munkahelyek biztonságosak, egészségesek és termelékenyek legyenek.

Magyarországon a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szervezésében “Együtt a kockázatok megelőzéséért” címmel konferenciát szerveznek október 22-én, ahol az érdeklődők számos jó gyakorlatról is hallhatnak.

Balogh Katalin, az Európai Munkavédelmi Ügynökség magyarországi képviselete, a Nemzeti Fókuszpont vezetője a közleményben kiemelte, hogy habár az elmúlt években az EU-ban, így Magyarországon is javultak a statisztikák, a kontinensen évente még mindig 5500 ember veszíti életét munkahelyi balesetekben, és 159 000 ember hal meg munkával kapcsolatos megbetegedések miatt. Ez a szám akkor csökkenthető, ha a munkaadók és a munkavállalók együtt dolgoznak a megelőzésért.

Az “Együtt a kockázatok megelőzéséért” kampány weboldala az építőipar, az egészségügy, a szállodaipar és a vendéglátóipar számára különféle megelőzési megoldásokat vázol fel, és ellenőrző listákat tartalmaz, amelyeket az ezen ágazatokban dolgozó vezetők és alkalmazottak is hatékonyan használhatnak. Emellett a letölthető esettanulmányok számos konkrét példát és megoldást mutatnak be a biztonság és az egészségvédelem javítására.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Két munkavállaló egy munkakör – a munkakörmegosztás szabályai
2019. október 17.

Két munkavállaló egy munkakör – a munkakörmegosztás szabályai

A leggyakoribb munkaviszonytípus az, amikor egy adott munkaszerződést egy munkáltató és egy munkavállaló köt meg. Előfordulhat azonban az, hogy akár munkavállalói, akár munkáltatói oldalon több személy van jelen. Előbbi esetében munkakörmegosztásról, utóbbi esetben pedig több munkáltató által létesített munkaviszonyról beszélhetünk. Jelen írásunkban a munkakör megosztására fókuszálunk.

III. Wolters Kluwer Versenyjogi Konferencia – Ahol mindenki győztes
2019. október 15.

Idén november 19-én a Wolters Kluwer Hungary Kft. a Magyar Versenyjogi Egyesülettel közösen immáron harmadik alkalommal rendezi meg versenyjogi tematikájú tanácskozását. A Hilton Budapest City Hotelbe ebben az évben is sok szeretettel várjuk a vállalati jogtanácsosokat, ügyvédeket, illetve a jogterülettel munkájuk során egyéb úton kapcsolatba kerülő szakembereket.