Cégvilág

Az elhelyezkedés záloga a diákmunka

Szerző: SZ. K.
Dátum: 2013. június 13.
Rovat:

Elkezdődött a nyári diákmunka szezon, amit egyre inkább kihasználnak a fiatalok. Sokan rendszeres munkát keresnek, mert nem ritka, hogy a cégek azokat veszik fel főállásba, akik korábban diákként dolgoztak náluk. Elhelyezkedni az iskolaszövetkezeteken keresztül a legbiztonságosabb, és úgy tűnik, erre más lehetőségek nem is nagyon kínálkoznak.

A kölcsönzött dolgozók még mindig kiszolgáltatottak

Szerző: Molnár Ildikó
Dátum: 2013. június 12.
Rovat:

A kölcsönzött munkavállalók végkielégítéshez és felmondási időhöz való jogának megkurtítása kifejezetten a munkaerő-kölcsönzőknek kedvez; megfosztja a kölcsönzött munkavállalókat olyan jogoktól, amelyek logikusan járnának nekik – mondta dr. Kártyás Gábor a HR & Munkajognak adott interjújában. A munkajogász szerint a jogalkotó rendkívül „fölé lőtt” akkor, amikor az ideiglenes foglalkoztatás felső határát öt évben húzta meg. Mivel a kölcsönzöttek a legkiszolgáltatottabb munkavállalók közé tartoznak, nyugodtan alapíthatnának szakszervezetet – vélte. 

Az atipikus lesz a tipikus foglalkoztatási forma

Szerző: Molnár Ildikó
Dátum: 2013. június 12.
Rovat:

Bizonyos érdekeltek az új Mt.-t próbálják munkavállaló-ellenesként beállítani, ennek egész egyszerűen az ellenkezője igaz: elsősorban a munkavállalói oldal kapott garanciákat az elmúlt időszakban – nyilatkozta dr. Varga Péter, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) alelnöke HR & Munkajog adott interjújában. Tagszervezeteinknél rendszeresen ismétlődik, hogy a szerződések lejártát követően a dolgozók nem akarnak átkerülni a kölcsönvevő állományába – mondta az alelnök, aki szerint sok-sok év múlva a közvetlen foglalkoztatás lesz az atipikus foglalkoztatási forma.

Zöld az iroda!

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. június 12.
Rovat:

15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, amelynek célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. 

Manpower: stagnál a munkaerőpiac

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. június 11.
Rovat:

Vegyes a munkaadók várakozása a harmadik negyedévre: a Manpower által megkérdezettek 11 százaléka munkaerő felvételre számít, ugyanennyien pedig elbocsátást terveznek, a cégek kétharmada semmiféle változtatásra nem készül – derül ki a  Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

Beruházás nélkül munkahely sincs

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. június 11.
Rovat:

Beruházások nélkül nincs munkahelyteremtés, a beruházások növekedéséhez azonban bizalmi légkör kell – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, a Széchenyi Kártya Program kapcsán rendezett székesfehérvári fórumon.

Jobban teljesít a sokszínű munkahely

Szerző: Molnár Ildikó
Dátum: 2013. június 10.
Rovat:

A munkahelyi sokszínűség kreatívabbá és lojálisabbá teszi az alkalmazottakat – derült ki az mtd Tanácsadói Közösség által szervezett III. Esélykonferencián. A szervezet sokszínűségi benchmark kutatását bemutató szakértők elmondták: az új Mt. nem kedvez a munka-magánélet egyensúlyának kialakításához, és a családbarát szemlélet nem csak a gyereket nevelők számára lehet fontos.

Munkacsoport alakult a megváltozott munkaképességüekért

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. június 10.
Rovat:

Idén a Magyar Távmunka Szövetség ismét együttműködést kezdeményezett, amely eredményeként megalakult a Magyar Távmunka Szövetség „Megváltozott munkaképességű személyek rugalmas foglalkoztatási helyzetével foglalkozó” Munkacsoportja (MMK Munkacsoport).

A hazai vállalatok harmada bővítést tervez

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. május 31.
Rovat:

A hazai vállalatok harmada már a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrál az Ernst & Young nemzetközi tőkebizalmi barométere szerint: a megkérdezettek 32 százaléka bízik a magyar gazdaság 1 és 3 százalék közötti növekedésében, s 28 százalékuk tervezi bővíteni munkahelyeinek számát.

Kisgyermekes munkahelyvédelmi akcióterv jön

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. május 31.
Rovat:

Elsősorban a hatévesnél fiatalabb gyermekeket nevelő anyák részmunkaidős foglalkoztatását segíthetik azok a munkahelyvédelmi lépések, amelyek kidolgozásában több minisztérium is részt vesz – írja a Magyar Nemzet.