Bejegyzések bírósági távmeghallgatási rendszer címkével


2020. február 12. Napi

Tarol a távmeghallgatás

Tavaly összesen 6426 távmeghallgatást bonyolítottak le a bíróságok – olvasható a birosag.hu-n.

Hamarosan minden bíróságon tartható távmeghallgatás
2019. augusztus 27. Napi

Hamarosan minden bíróságon tartható távmeghallgatás

Tavaly 72 távmeghallgatásra alkalmas tárgyalótermet alakított ki országszerte az Országos Bírósági Hivatal a NISZ Zrt-vel együttműködve. A fejlesztések azonban nem álltak meg, az idei év végére már 184 bírósági tárgyalóteremben lesz alkalmazható az innovatív technológia.

Egyre elterjedtebb a távmeghallgatás
2019. július 22. Napi

Egyre elterjedtebb a távmeghallgatás

Tíz hónap alatt a bíróságok 2682 alkalommal tartottak távmeghallgatást, a Via Videó rendszert eddig közel 1000 bíró alkalmazta az eljárási cselekmények foganatosítása során.

Több mint 1000 távmeghallgatás hat hónap alatt
2019. április 15. Napi

Több mint 1000 távmeghallgatás hat hónap alatt

A 2018. szeptemberétől működő 72 távmeghallgatási rendszert eddig több mint 1000 alkalommal használták a bíróságok. 2018. szeptember-november között összesen 191, míg 2019. márciusában már 402 távmeghallgatást tartottak. Legtöbbször a Fővárosi, Miskolci, Győri, Nyíregyházi és Szegedi Törvényszéken alkalmazták az új technológiát.

Több mint százötven távmeghallgatás volt a bíróságokon
2019. február 6. Napi

Több mint százötven távmeghallgatás volt a bíróságokon

A Fővárosi Törvényszék illetékességi körébe tartozó budapesti bíróságokon egyre népszerűbb a tavalyi évben bevezetett távmeghallgatási rendszer. Mind az eljáró bírák és bírósági titkárok, mind pedig a rendszer segítségével meghallgatottak számára előnyösnek bizonyult a Via Video rendszer által biztosított infokommunikációs megoldás, amely nem pusztán költséghatékony távmeghallgatási lehetőséget biztosít, de segítségével a jövőben akár bírósági értekezletek és belső képzések is megtarthatóak lesznek.

2018. szeptember 5. Napi

Távmeghallgatás: olcsóbb meghallgatás a bíróságokon

Jövő év szeptemberéig a jelenlegi 72 mellett további 112 távmeghallgatási végpontot alakítanak ki az országban. A rendszer egyik előnye, hogy költséghatékonyabbá teszi a bírósági meghallgatásokat – olvasható a birosag.hu-n.