Bejegyzések a ‘Buday Dénes’ címkével ellátva

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…

Szerző: Buday Dénes
Dátum: 2021. április 30.
Címkék: , ,
Rovat:

…Amit senkinek sem kell bemutatni, és még azt sem mondhatjuk, hogy aki nem ismeri, az a világtól elzártan él, teljesen globalizációmentesen, mert a Defender onnan jön, ahol nincs semmi és oda tart, ahol még kevesebb van. A Defender név 1990 óta létezik, előtte csak számokkal jelölték a szériákat és a típusokat. A 90-es és 110-es számok a tengelytávra utalnak és talán az elnyűhetetlen stílusa mellett ez az egyetlen, ami maradt belőle. Az újkori Defendert hosszú tengelytávval és 240 lóerős, négyhengeres dízelmotorral tettük ki a nyúzópróbáknak.

Porsche Panamera Turbo S E-hybrid – A nagymenő

Szerző: Buday Dénes
Dátum: 2021. január 27.
Címkék: , ,
Rovat:

A Porsche a Panamera esetében továbbra sem engedte el a határozott sportkocsi-feelinget. Sőt, a tesztelt modellünk esetében még rátett egy lapáttal, egyes európai versenypályákon a saját kategóriájában körrekorddal szárnyalt, de konkurensek közbeléptek, így a frissítés során pár lóerő-többlet és a finoman áthangolt hajtásrendszer újra a csúcsra lökte. De a teszt végeztével úgy gondoljuk, ebben a Porschéban az az úr, aki hátul ül.

Egy új óriás a palettán – Ford Explorer 3.0I EcoBoost PHEV Platinum

Szerző: Buday Dénes
Dátum: 2020. november 13.
Címkék: , ,
Rovat:

A gyárak egyre másra számolgatják a grammokat, mind önsúly, mind a széndioxid-kibocsátás kapcsán, hogy megfeleljenek a környezetvédelmi normáknak. A Ford picit szembe megy az elképzelésekkel és Európába hozta az öt méternél is nagyobb Explorert, igaz, kizárólag Plug-in hybrid-rendszerrel.

Új utakon – Volkswagen ID.3

Szerző: Buday Dénes
Dátum: 2020. október 13.
Címkék: , ,
Rovat:

Egyre másra jönnek az elektromos modellek, sokasodik a kategória, tovább folyik a verseny a hatótáv növelésében és a súly csökkentésében. Úgy tűnik, minden gyár próbál valami különleges elektromos autót tervezni, most a Volkswagen mutatja meg nekünk, hogy ezt ők hogy gondolják.