Bejegyzések Buday Dénes címkével


Audi RS5 Sportback – Eminens élsportoló
2021. október 27. Életmód

Audi RS5 Sportback – Eminens élsportoló

Az RS5-modell az Audi sporttagozatos osztályának középső tanítványa, amely 50 lóerővel erősebb, mint a kistestvér RS3 és 150 lóerővel gyengébb, mint az RS6/RS7 fivérekben található szintén ikerturbós de V8-as erőforrás. Azt kell mondanunk, ez is elég. De tényleg!

Hyundai Ioniq 5 – Hazai premier, koreai villámcsapás
2021. szeptember 29. Életmód

Hyundai Ioniq 5 – Hazai premier, koreai villámcsapás

A Hyundai először a környezetbarát mobilitáshoz kapcsolódó, hosszútávú kutatási és fejlesztési programja meghirdetésekor használta az „ion” és „unique” szavak ötvözéséből keletkezett IONIQ kifejezést. Immár almárkaként itthon vehettük szemügyre legújabb és igencsak látványos modelljét, az Ioniq 5-ös modellt.

Hyundai NEXO – Levegő be! Tisztán ki!
2021. június 16. Életmód

Hyundai NEXO – Levegő be! Tisztán ki!

Érkeznek útjainkra a hidrogénüzemanyag-cellás járművek, a Hyundai az ix35 Fuel Cell szabadidőjármű bevezetésével annak idején az autóiparban elsőként kínált sorozatgyártásban hidrogéntechnológiát. A NEXO bemutatásával a vállalat újfent vezető szerepet vállal a szegmensben.

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…
2021. április 30. Életmód

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…

…Amit senkinek sem kell bemutatni, és még azt sem mondhatjuk, hogy aki nem ismeri, az a világtól elzártan él, teljesen globalizációmentesen, mert a Defender onnan jön, ahol nincs semmi és oda tart, ahol még kevesebb van. A Defender név 1990 óta létezik, előtte csak számokkal jelölték a szériákat és a típusokat. A 90-es és 110-es számok a tengelytávra utalnak és talán az elnyűhetetlen stílusa mellett ez az egyetlen, ami maradt belőle. Az újkori Defendert hosszú tengelytávval és 240 lóerős, négyhengeres dízelmotorral tettük ki a nyúzópróbáknak.

BMW 220d Gran Coupé – Ilyen még nem volt
2021. február 25. Életmód

BMW 220d Gran Coupé – Ilyen még nem volt

A Gran Coupé megjelenésével új kategóriát nyitott magának a BMW, most először a prémium kompakt kategóriában is elérhetővé válik a magasabb gépkocsi-szegmensekben hatalmas sikernek örvendő négyajtós kupék karosszériakoncepciója.

Porsche Panamera Turbo S E-hybrid – A nagymenő
2021. január 27. Életmód

Porsche Panamera Turbo S E-hybrid – A nagymenő

A Porsche a Panamera esetében továbbra sem engedte el a határozott sportkocsi-feelinget. Sőt, a tesztelt modellünk esetében még rátett egy lapáttal, egyes európai versenypályákon a saját kategóriájában körrekorddal szárnyalt, de konkurensek közbeléptek, így a frissítés során pár lóerő-többlet és a finoman áthangolt hajtásrendszer újra a csúcsra lökte. De a teszt végeztével úgy gondoljuk, ebben a Porschéban az az úr, aki hátul ül.

Új utakon – Volkswagen ID.3
2020. október 13. Életmód

Új utakon – Volkswagen ID.3

Egyre másra jönnek az elektromos modellek, sokasodik a kategória, tovább folyik a verseny a hatótáv növelésében és a súly csökkentésében. Úgy tűnik, minden gyár próbál valami különleges elektromos autót tervezni, most a Volkswagen mutatja meg nekünk, hogy ezt ők hogy gondolják.