Bejegyzések Buday Dénes címkével


Hyundai NEXO – Levegő be! Tisztán ki!
2021. június 16. Életmód

Hyundai NEXO – Levegő be! Tisztán ki!

Érkeznek útjainkra a hidrogénüzemanyag-cellás járművek, a Hyundai az ix35 Fuel Cell szabadidőjármű bevezetésével annak idején az autóiparban elsőként kínált sorozatgyártásban hidrogéntechnológiát. A NEXO bemutatásával a vállalat újfent vezető szerepet vállal a szegmensben.

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…
2021. április 30. Életmód

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…

…Amit senkinek sem kell bemutatni, és még azt sem mondhatjuk, hogy aki nem ismeri, az a világtól elzártan él, teljesen globalizációmentesen, mert a Defender onnan jön, ahol nincs semmi és oda tart, ahol még kevesebb van. A Defender név 1990 óta létezik, előtte csak számokkal jelölték a szériákat és a típusokat. A 90-es és 110-es számok a tengelytávra utalnak és talán az elnyűhetetlen stílusa mellett ez az egyetlen, ami maradt belőle. Az újkori Defendert hosszú tengelytávval és 240 lóerős, négyhengeres dízelmotorral tettük ki a nyúzópróbáknak.

BMW 220d Gran Coupé – Ilyen még nem volt
2021. február 25. Életmód

BMW 220d Gran Coupé – Ilyen még nem volt

A Gran Coupé megjelenésével új kategóriát nyitott magának a BMW, most először a prémium kompakt kategóriában is elérhetővé válik a magasabb gépkocsi-szegmensekben hatalmas sikernek örvendő négyajtós kupék karosszériakoncepciója.

Porsche Panamera Turbo S E-hybrid – A nagymenő
2021. január 27. Életmód

Porsche Panamera Turbo S E-hybrid – A nagymenő

A Porsche a Panamera esetében továbbra sem engedte el a határozott sportkocsi-feelinget. Sőt, a tesztelt modellünk esetében még rátett egy lapáttal, egyes európai versenypályákon a saját kategóriájában körrekorddal szárnyalt, de konkurensek közbeléptek, így a frissítés során pár lóerő-többlet és a finoman áthangolt hajtásrendszer újra a csúcsra lökte. De a teszt végeztével úgy gondoljuk, ebben a Porschéban az az úr, aki hátul ül.

Új utakon – Volkswagen ID.3
2020. október 13. Életmód

Új utakon – Volkswagen ID.3

Egyre másra jönnek az elektromos modellek, sokasodik a kategória, tovább folyik a verseny a hatótáv növelésében és a súly csökkentésében. Úgy tűnik, minden gyár próbál valami különleges elektromos autót tervezni, most a Volkswagen mutatja meg nekünk, hogy ezt ők hogy gondolják.

Kia XCeed 1,4 T-GDI DCT Platinum – Quantum sárgája
2020. február 28. Életmód

Kia XCeed 1,4 T-GDI DCT Platinum – Quantum sárgája

Semmi fizika, csak egyszerűen erre a névre keresztelték a Ceed család legvagányabb tagjának pont ilyen jelzővel illethető, egyedi sárga színét. A szín persze nem minden, alapból látványosra sikeredet a Kia XCeed formavilága.