Bejegyzések Olaszország címkével


2022. április 22. Napi

Olaszországban szigorodik a béranyaság tilalma

A római alsóház igazságügyi bizottsága igent mondott a jobbközép pártok szorgalmazta törvényjavaslatra, amely egyetemes bűncselekménynek akarja nyilvánítani a béranyaságot, vagyis büntethetővé tenné  – jelentette a Corriere della Sera című lap pénteken.

2021. március 22. Napi

Egy börtön bunkerében volt Salvini tárgyalása

A Open Arms spanyol civil hajó feltartóztatása miatti ügyben a sajtótól elzárt előzetes bírósági tárgyalást tartottak, amelyről kiszivárogtak Matteo Salvini, a korábbi belügyminiszter, a jobboldali olasz Liga párt vezetőjének szavai.

Salvini nyerhette az első menetet a bíróságon
2020. október 5. Napi

Salvini nyerhette az első menetet a bíróságon

A volt belügyminiszter Matteo Salvininek kedvez a szicíliai bíróság döntése, amellyel Giuseppe Conte miniszterelnököt, valamint a volt és jelenlegi római kormány több tagját is beidézte meghallgatásra egy migránscsoport feltartóztatása miatt indított eljárásban.

Európai ítélet speciális energiaár-támogatás ügyében
2019. november 7. Világjogász

Európai ítélet speciális energiaár-támogatás ügyében

Az alábbiakban a szerző az Európai Unió Bíróságának a fotovoltaikus napenergiát hasznosító létesítmények általi villamosenergia-termelés támogatása megszüntetésének kérdésében született ítéletét veszi górcső alá, mely az Agrenergy Srl, a Fusignano Due Srl kontra Ministero dello Sviluppo Economico-ügyben[1] született.

Itáliában minden mindennel összefügg
2019. július 22. Világjogász

Itáliában minden mindennel összefügg

Az olasz belügyminiszter megtiltotta a menekülteket szállító hajók kikötését Itáliában, tartozzanak azok akár civil szervezetekhez, akár EU-tagállamokhoz, akik európai akciók keretében járják a Földközi-tengert.  Erre tavasszal egyre több tagállam kiszállt az Európai Uniós ’Triton’ programból, amelyet aztán Brüsszel le is állított.