200 ezer közmunkás dolgozik télen

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előzetes adatok szerint országosan körülbelül 200 ezer, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 21 ezer embert vonnak be a november elsején induló téli közfoglalkoztatási programba – mondta Vinnai Győző megyei kormánymegbízott szerdán Tiszabercelen.


A 2014. április 30-ig tartó programban résztvevő közfoglalkoztatottak egyik fele képzésben vesz részt, másik fele pedig tényleges munkát fog végezni – ismertette a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői tisztségét is betöltő kormánymegbízott.

A megyei programban is hasonló arányok lesznek, a közfoglalkoztatottak például az önkormányzatoknál és a vízügyi igazgatóságnál fognak dolgozni – tette hozzá Vinnai Győző.

Bodnár Gáspár, a a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) igazgatója elmondta, a téli közfoglalkoztatási program keretében 1700-an dolgoznak majd az igazgatóságnál, akik többek között a védművek állagmegóvásával kapcsolatos különböző feladatokat, a véderdők ápolását fogják elvégezni, valamint segítséget nyújtanak majd az időjárási helyzetből adódó munkákban is.

Az igazgató hozzátette: az igazgatóság területén lévő ár- és belvízi létesítmények felülvizsgálata befejeződött, a védművek állapota megfelelő, a rendszerben pedig jelenleg 2500 közfoglalkoztatott dolgozik.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Mi ellen véd a betegség? – avagy a keresőképtelen elbocsátása
2019. december 4.

Mi ellen véd a betegség? – avagy a keresőképtelen elbocsátása

Jóllehet évek óta nincs hatályban az a szabály, hogy a munkavállalónak nem lehet felmondani keresőképtelensége idején, ma is számos bizonytalanság látszik a gyakorlatban azzal, hogy a munkaviszony megszüntethetőségét hogyan befolyásolja a munkavállaló betegsége. Cikkünkben igyekszünk pontos iránymutatást adni e kérdésben, kitérve arra is, milyen esetben kerülhet veszélybe a megromlott egészségi állapotú dolgozó munkaviszonya.

Váltókezesség üzletrész-átruházáskor
2019. november 28.

Váltókezesség üzletrész-átruházáskor

Az alábbi cikk azt taglalja, miszerint az üzletrész átruházója által a társaság tartozásaiért vállalt váltókezesség nem száll át az üzletrész megszerzőjére.