200 ezer közmunkás dolgozik télen

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előzetes adatok szerint országosan körülbelül 200 ezer, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 21 ezer embert vonnak be a november elsején induló téli közfoglalkoztatási programba – mondta Vinnai Győző megyei kormánymegbízott szerdán Tiszabercelen.


A 2014. április 30-ig tartó programban résztvevő közfoglalkoztatottak egyik fele képzésben vesz részt, másik fele pedig tényleges munkát fog végezni – ismertette a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői tisztségét is betöltő kormánymegbízott.

A megyei programban is hasonló arányok lesznek, a közfoglalkoztatottak például az önkormányzatoknál és a vízügyi igazgatóságnál fognak dolgozni – tette hozzá Vinnai Győző.

Bodnár Gáspár, a a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) igazgatója elmondta, a téli közfoglalkoztatási program keretében 1700-an dolgoznak majd az igazgatóságnál, akik többek között a védművek állagmegóvásával kapcsolatos különböző feladatokat, a véderdők ápolását fogják elvégezni, valamint segítséget nyújtanak majd az időjárási helyzetből adódó munkákban is.

Az igazgató hozzátette: az igazgatóság területén lévő ár- és belvízi létesítmények felülvizsgálata befejeződött, a védművek állapota megfelelő, a rendszerben pedig jelenleg 2500 közfoglalkoztatott dolgozik.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek:


A munkaerő-kölcsönzés adózási veszélyei
2019. augusztus 13.

A munkaerő-kölcsönzés adózási veszélyei

A munkaerőhiány kezelésére gyakori megoldás, hogy egy vállalkozás munkaerőt biztosít egy másik részére. Nem árt azonban résen lenni az ilyen megállapodásoknál: a körülményektől függően ugyanis a NAV átminősítheti ezeket a szerződéseket, ami komoly adózási kiadásokkal járhat.

Kockázatokat hordozhat a cégkapu használata
2019. augusztus 8.

Hiába előzte meg egyéves tesztidőszak a Cégkapu bevezetését, több cég nem készült fel kellő körültekintéssel a használatára, ami jelentős kockázatot jelenthet számukra.

Állami tulajdonú termőföld vásárlása
2019. augusztus 8.

Állami tulajdonú termőföld vásárlása

Az Országgyűlés az állami tulajdonban lévő termőföldvagyonnal való ésszerű gazdálkodás és a földbirtok-politikai céloknak megfelelő gazdálkodás előmozdítása érdekében létrehozta a Nemzeti Földalapot. Utóbbi a kincstári vagyon része, azaz a kizárólagos állami tulajdonban lévő vagyonelemek közé tartozik.