Cégvilág

2013. november 28.

Lehallgatni arany! Felértékelődött az illetéktelen behatolás elleni védelem

A digitális korban egyre kifinomultabb módszerek állnak rendelkezésre bizalmas beszélgetések megismeréséhez. Az amerikai titkosszolgálatok lehallgatási botránya közben felértékelte az illetéktelen behatolás elleni védelmet. Manapság viszont, amikor egy hétköznapi mobiltelefont is lehallgatókészülékként lehet használni, szinte csak a gondolatainkat érezhetjük biztonságban.

2013. november 28.

Ügyintézés ebédidőben és azon túl

A munkavállaló legfőbb kötelezettsége, hogy munkavégzés céljából a munkáltató által megjelölt időben és helyen megjelenjen, ezzel szemben mégis a munkavállalói kötelezettségszegések egyik leggyakoribb formája a munkahelytől történő kisebb-nagyobb időtartamú igazolt vagy igazolatlan távolmaradás: elnyújtott kávészünet, gyors hivatali ügyintézés munkaidőben. Van-e elfogadható indoka annak, ha nem érünk be időben reggel a munkahelyünkre, és mi a következménye a hiányzásnak? Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen szabályok vonatkoznak a hiányzás bejelentésére, majd ismertetjük az igazolt és igazolatlan távolmaradás munkajogi szabályait.

2013. november 28.

Az Mt. módosítás lényege

Az Országgyűlés T/12824. számon tárgyalja az egyes törvényeknek az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésével összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely a Polgári Törvénykönyvről szóló a 2013. évi V. törvény (új Ptk.) számos tárgyköréhez kapcsolódva, rendkívül szerteágazó szabályozási területet átölelve többek között tartalmazza a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) módosítását is. A Törvényjavaslat alapvető célja az új Ptk. és más törvények, köztük kifejezetten az Mt. közötti összhang megteremtése.

2013. november 27.

Aknára futhatnak az óvatlan munkaerő-közvetítők

A hazai munkaerő-kiválasztó cégek és megbízóik adatkezelési és adatvédelmi gyakorlata gyakran nincs összhangban a hatályos jogszabályokkal – hívja fel az érintettek figyelmét dr. Holló Dóra, a Balázs & Holló Ügyvédi Iroda partner-ügyvédje. Az adatvédelmi specialista szerint például számos közvetítő milliós bírság kiszabását és adatbázisnak töröltetését kockáztatja azzal, hogy jogellenesen enged át adatkezelési jogosultságokat a munkaadónak.

2013. november 25.

Kollektív szerződés született a közoktatásban

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) a mintegy 123 ezer pedagógust és más foglalkoztatottat, összesen mintegy 150 ezer embert érintő kollektív szerződést – jelentette be az érdekképviselet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Ennek nyomán januártól a kötött munkaidőn felüli munkáért díjazás jár.

2013. november 22.

A munkaszerződésbe foglalható elemek

Az alábbi cikk a gyakorlati jogalkalmazó szemszögéből kívánja bemutatni, hogy a 2012. július 1-jét követően milyen új szabályozások, rendelkezések kerülhetnek be a munkaszerződésbe. Végighaladunk a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) előírásain, az egyes fejezetekből azonban kizárólagosan azok a részek kerülnek bemutatásra, amelyek alapját képezhetik új munkaszerződéses rendelkezéseknek.

2013. november 20.

A közösségi média használatára alapozott felmondások – megosztó gyakorlatok

Az internet és a közösségi média számos munkahelyen és munkakörben alapvető szükségletté nőtte ki magát. A fiatalabb generáció számára természetes, hogy a közösségi médián keresztül éli az életét: üzenetet küldenek egymásnak, véleményt nyilvánítnak, blogolnak, zenét hallgatnak, információt gyűjtenek és továbbítanak, valamint ad hoc jelleggel készített fényképekkel pillanatokon belül árasztják el a világhálót. Teszik ezt a magánéletben és a munkahelyükön egyaránt. Mit tehetünk, ha azt tapasztaljuk, hogy a munkavállaló baráti csetelést folytat a Facebookon meeting alatt? Hogyan járjunk el, ha a tudomásunkra jut, hogy a munkavállaló a közösségi oldalon rosszindulatú megjegyzéseket tesz kollégáira vagy felettesire? Vajon ezek a cselekmények megalapozhatják a munkáltatói oldalon a munkaviszony felmondását? A viszonylag egyszerűnek tűnő kérdés számos gyakorlati és elméleti problémát vet fel.

2013. november 19.

Kevesebb a halálos munkabaleset – infografika

A gépiparban dolgozókat éri a legtöbb baleset, de például a kereskedelemben is sokan kénytelen hosszabb-rövidebb kényszerpihenőre menni emiatt – derül ki az InfoTandem heti infografikájából. Pozitív fejlemény, hogy az idei első hat hónapban a fél évtizeddel korábbinak a felére csökkent a halálos incidensek száma.

2013. november 18.

A vállalati kultúra megváltoztatásának lehetőségei

A vállalat egy olyan szervezet, ahol különböző szociális és kulturális beállítottságú emberek dolgoznak együtt azért, hogy annak célkitűzéseit megvalósítsák. A vállalati kultúra fogalma azonban ennél már nehezebben határozható meg. McKinsey&Co. egykori vezetője, Marvin Bower szerint a vállalati kultúra az, „ahogy mi a dolgunkat tesszük”. Ennél kissé pontosabb a következő megfogalmazás, amely szerint a szervezeti kultúra „a vállalaton belül gyakorolt vezetési stílus és a vállalati élet szokásainak összessége” 1

2013. november 14.

Amit a kiküldetési rendelvényről tudni kell

Mit jelent pontosan a kiküldetési rendelvény fogalma és mik az előnyei? Mit kell feltüntetni, hogyan ellenőrzi a rendelvényt az adóhatóság és hogyan élnek vissza vele? Szakértőnk válaszol.