Cégvilág

2013. június 13.

Az elhelyezkedés záloga a diákmunka

Elkezdődött a nyári diákmunka szezon, amit egyre inkább kihasználnak a fiatalok. Sokan rendszeres munkát keresnek, mert nem ritka, hogy a cégek azokat veszik fel főállásba, akik korábban diákként dolgoztak náluk. Elhelyezkedni az iskolaszövetkezeteken keresztül a legbiztonságosabb, és úgy tűnik, erre más lehetőségek nem is nagyon kínálkoznak.

2013. június 12.

A kölcsönzött dolgozók még mindig kiszolgáltatottak

A kölcsönzött munkavállalók végkielégítéshez és felmondási időhöz való jogának megkurtítása kifejezetten a munkaerő-kölcsönzőknek kedvez; megfosztja a kölcsönzött munkavállalókat olyan jogoktól, amelyek logikusan járnának nekik – mondta dr. Kártyás Gábor a HR & Munkajognak adott interjújában. A munkajogász szerint a jogalkotó rendkívül „fölé lőtt” akkor, amikor az ideiglenes foglalkoztatás felső határát öt évben húzta meg. Mivel a kölcsönzöttek a legkiszolgáltatottabb munkavállalók közé tartoznak, nyugodtan alapíthatnának szakszervezetet – vélte. 

2013. június 12.

Az atipikus lesz a tipikus foglalkoztatási forma

Bizonyos érdekeltek az új Mt.-t próbálják munkavállaló-ellenesként beállítani, ennek egész egyszerűen az ellenkezője igaz: elsősorban a munkavállalói oldal kapott garanciákat az elmúlt időszakban – nyilatkozta dr. Varga Péter, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) alelnöke HR & Munkajog adott interjújában. Tagszervezeteinknél rendszeresen ismétlődik, hogy a szerződések lejártát követően a dolgozók nem akarnak átkerülni a kölcsönvevő állományába – mondta az alelnök, aki szerint sok-sok év múlva a közvetlen foglalkoztatás lesz az atipikus foglalkoztatási forma.

2013. június 12.

Zöld az iroda!

15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, amelynek célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. 

2013. június 11.

Manpower: stagnál a munkaerőpiac

Vegyes a munkaadók várakozása a harmadik negyedévre: a Manpower által megkérdezettek 11 százaléka munkaerő felvételre számít, ugyanennyien pedig elbocsátást terveznek, a cégek kétharmada semmiféle változtatásra nem készül – derül ki a  Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

2013. június 11.

Beruházás nélkül munkahely sincs

Beruházások nélkül nincs munkahelyteremtés, a beruházások növekedéséhez azonban bizalmi légkör kell – mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, a Széchenyi Kártya Program kapcsán rendezett székesfehérvári fórumon.

2013. június 10.

Jobban teljesít a sokszínű munkahely

A munkahelyi sokszínűség kreatívabbá és lojálisabbá teszi az alkalmazottakat – derült ki az mtd Tanácsadói Közösség által szervezett III. Esélykonferencián. A szervezet sokszínűségi benchmark kutatását bemutató szakértők elmondták: az új Mt. nem kedvez a munka-magánélet egyensúlyának kialakításához, és a családbarát szemlélet nem csak a gyereket nevelők számára lehet fontos.

2013. június 10.

Munkacsoport alakult a megváltozott munkaképességüekért

Idén a Magyar Távmunka Szövetség ismét együttműködést kezdeményezett, amely eredményeként megalakult a Magyar Távmunka Szövetség „Megváltozott munkaképességű személyek rugalmas foglalkoztatási helyzetével foglalkozó” Munkacsoportja (MMK Munkacsoport).

2013. június 7.

Egy szabálytalan elme

Minden tekintetben rendhagyó személyiség Szemerédi Endre. A nyolcvanas évek közepe óta az Egyesült Államokban és Magyarországon tanít párhuzamosan. A matematika utazó nagykövete, akinek munkásságát márciusban a Nobel-díjjal egyenértékű elismeréssel honorálták. Amellett, hogy az egész számok szerelmese, mindene a családja: feleségével – Kepes András tévés újságíró testvérével – öt gyermeket nevel.

2013. június 7.

Más tollával ékeskedni

Ha volt Schmitt Pál államfő ebül szerzett kisdoktori címének, de legalábbis az abból támadt plágiumbotránynak társadalmi hasznossága, akkor az abban állt, hogy ráirányította a figyelmet a tudományos munkák eredetiségére. Ma már számítógépes programok léteznek a szellemi tolvajlás leleplezésére – de persze sokan ezt is megpróbálják kijátszani. Nézzük, mekkora sikerrel.