Bejegyzések megvesztegetés címkével

2023. szeptember 15. Napi

Vesztegetés matt indult eljárás egy pszichiáter ellen

Vesztegetés miatt indult eljárás több ember, köztük a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezetője ellen, aki budapesti közvetítőkön keresztül, jelentős összegekért kezelt privát betegeket a kórházban – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) a police.hu oldalon.

2022. április 20. Napi

Vesztegetéssel gyanúsítanak két ügyvédet

Hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés elfogadása miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki két ügyvédet és egyikük védencét.

2021. november 11. Napi

Volt rendőrök ellen emeltek vádat korrupció miatt

A sofőr a rendőrök lefizetése után jelezte az esetet a főnökének, aki minderről értesítette a rendőrök elöljáróit, akik egy ellenőrzés keretében megtalálták a jogtalan előnyként elfogadott bankjegyet.

A hálapénz kriminalizálása
2021. február 1. Szakma

A hálapénz kriminalizálása

Ebben a cikkben azt mutatom be, hogy a beteg részéről a hálapénz adása milyen esetben valósít meg vesztegetést a hatályos jogszabályok szerint. Azt, hogy az előnyt kérő vagy annak ígéretét elfogadó orvos magatartása mikor minősül vesztegetésnek, következő cikkemben ismertetem.

Egy parlamenti vizsgálati jelentésben le lehet írni, hogy valaki kenőpénzt kért, még ha utóbb nem is ítélik el érte
2019. június 6. Világjogász

Egy parlamenti vizsgálati jelentésben le lehet írni, hogy valaki kenőpénzt kért, még ha utóbb nem is ítélik el érte

Az EJEB Kwiatkowski panaszát elfogadhatatlannak minősítette, mivel a parlamenti bizottság nem a büntetőjogi felelősséget állapította meg, hanem – tényeken alapuló – véleményt fogalmazott meg, a kérelmező magánszférájának pedig az ügyben lefolytatott, “önkényesnek vagy a valósággal nyilvánvalóan ellentétesnek nem minősülő” vizsgálat a szükséges és arányos korlátozását jelenti.

Másodfokon folytatódik a 2013-as bundabotrány tárgyalása
2019. január 29. Napi

Másodfokon folytatódik a 2013-as bundabotrány tárgyalása

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. január 28-án valamennyi megjelent vádlottat bűnösnek találta az S. R. és 23 társa ellen kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt elsőfokon indult büntetőügyben.