Bejegyzések MÜK címkével

2023. március 1. Napi

Tisztújítás a területi kamarákban

A szokásos négyéves ciklus lezártával, tavaly ősszel az ország valamennyi területi kamarájában megtartották a tisztújító közgyűléseket. A kamarák élén álló elnökökkel kapcsolatos eredményeket közöljük az alábbiakban. Az alábbi listán közölt távozó, elnöki tisztégében újraválasztott és újonnan választott elnököket szerkesztőségünk arra kérte, hogy foglalják össze eddigi tapasztalataikat, szóljanak munkájuk folytatásának terveiről, illetve új elnökként részletesebben mutatkozzanak be olvasótáborunknak, az immár majdnem tizenhatezer főt számláló hazai ügyvédi kamarai tagságnak. Lapunk belső oldalain ebben a számban kezdjük közölni a hozzánk beérkezett válaszokat, remélve, hogy további lapszámainkban majd mindenki megtiszteli lapunkat írásával. Így egy kicsit közelebbi képet kaphatunk majd a hazai ügyvédség közelmúltjáról, jelenéről és jövőbeni terveiről. A következő fontos eseménye ennek a cikluszáró folyamatnak a lezárásaként: a Magyar Ügyvédi Kamarában esedékes tisztújítás, ennek időpontja: február 27.

2022. szeptember 28. A jövő jogásza

„PÁLYAKEZDŐ JOGÁSZ” verseny 2022

A Magyar Ügyvédi Kamara Országos Kamarai Jogtanácsosi Tagozata (OKJT, a „Szervező”) a 2019. évben alapított „Pályakezdő jogász díj” megújításával kamarai jogtanácsosként, jogi előadóként dolgozó pályakezdők részére prezentációs versenyt hirdet.

2021. január 19. Napi

Cégalapítás külföldről távazonosítással

A Magyar Ügyvédi Kamara állást foglalt a külföldi felek által külföldön elektronikus aláírással, vagy távazonosítás keretében aláírt cégalapításhoz kapcsolódó iratok elfogadhatóságáról.

A digitális társadalom olvasatai – VI.
2020. december 15. Világjogász

A digitális társadalom olvasatai – VI.

Alábbi cikksorozatában a szerző a digitális társadalom különböző aspektusait tárja elénk, igyekezve lényegre törően bemutatni szerkezetének fontosabb csomópontjait, és összegezni a tudásrendszerek, az internet, a mesterséges intelligencia, a hálózati társadalmak fontosabb, a jogalakulás szempontjából releváns mozgásait. Ezúttal a jogi tudásbázisokat veszi górcső alá.

Az ügyvédek sem mentesülnek a KATA szigorítás alól
2020. november 17. Szakma

Az ügyvédek sem mentesülnek a KATA szigorítás alól

A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) az ügyvédség érdekképviseleti szervezeteként fordult a Pénzügyminisztériumhoz annak érdekében, hogy az ügyvédek a KATA szigorítás alól mentesüljenek, azonban a Pénzügyminisztérium szerint a kevés, nagyösszegű megbízást nem támogatja a jogalkotó.