Bejegyzések szexuális visszaélés címkével

Miért hasznos és kifizetődő egy zaklatást megelőző policy/szabályzatot tető alá hozni?
2023. szeptember 19. Cégvilág

Miért hasznos és kifizetődő egy zaklatást megelőző policy/szabályzatot tető alá hozni?

Felkészültséget, előrelátást feltételez, ha olyan potenciális élethelyzetekre is felkészülünk munkáltatóként, egy közösség vezetőjeként, amikről nem szoktunk nap, mint nap beszélni, sőt, az is előfordul, hogy tabuként kerülgetjük őket. A munkahelyi zaklatásos esetek pont ilyenek, amik rendkívül kellemetlenek tudnak lenni, amennyiben teljesen váratlanul érnek minket.

A gyermekek ellen bűncselekményt elkövetők foglalkozástól eltiltása
2021. június 29. Szakma

A gyermekek ellen bűncselekményt elkövetők foglalkozástól eltiltása

A Kúria az 1/2021 büntető kollégiumi véleményében úgy foglalt állást, hogy a foglalkozástól eltiltás a Btk. XIX. Fejezetének bármely bűncselekménye, bármely elkövetési magatartása és bármely elkövetője (tettes, részes) esetében alkalmazható, a Btk. 202. §-ba ütköző kitartottság kivételével.

2021. január 25. Napi

Izrael végül kiadta a pedofil tanárnőt Ausztráliának

Hat évig tartó jogi csatározás után Izrael kiadta Ausztráliának a pedofíliával vádolt Malka Laufer tanárnőt, hogy Ausztráliában állíthassák bíróság elé egy ottani vallásos zsidó lányiskolában elkövetett bűncselekményei miatt.

2021. január 11. Napi

1075 év börtönre ítéltek egy török tévés prédikátort

Adnan Oktar ismert muszlim tévés prédikátort a 24 vádpont között bűnszervezet alapítása és irányítása, politikai és katonai kémkedés, a Törökországban fegyveres terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi gülenista hálózat támogatása, szexuális visszaélés, valamint zsarolás miatt vonták felelősségre.

2020. szeptember 28. Napi

Felfüggesztett börtönt kapott a liliomtipró

Egy év és tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 34 éves férfit, aki egy tizenhárom éves lánnyal, az ő beleegyezésével közösült – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

2020. július 14. Napi

Szexuálisan bántalmazták négy kisgyereküket a szülők

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú – a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves – gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

2019. október 3. Napi

Ítélet született a szexuálisan bántalmazó iskolaigazgató-helyettes ügyében

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság elsőfokon 4 év 3 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákja felé. Az elsőfokú bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől

2019. október 2. Napi

Fiúkat molesztáló férfit ítéltek el Tatabányán

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy dorogi iskolában társadalmi munkában edzéseket tartott, és több gyermeket szexuálisan zaklatott. Az ítélet nem jogerős.