Napi

2013. szeptember 2.

Igazodnak az új Ptk.-hoz a pénzügyi törvények

Igazodnak az új polgári törvénykönyvhöz (Ptk) a pénzügyi és gazdasági törvények, a pénzügyi és gazdasági törvényeket módosító törvény tervezete megjelent a kormány honlapján.

2013. augusztus 30.

Vonzóbb lesz az adóamnesztia

A hazahozott és öt évig állampapírba fektetett pénzek után sem adót, sem ehót nem kell fizetni – írja a Magyar Nemzet.

2013. augusztus 29.

Jön az újabb Alaptörvény-módosítás

A vallási közösségekről és az Országos Bírói Tanácsról szóló rendelkezéseket, valamint a politikai hirdetések kampányidőszakok idejére vonatkozó szabályait is beterjeszti az Országgyűlésnek a kormány az ötödik alaptörvény-módosítás részeként – jelentette be Répássy Róbert igazságügyi államtitkár.

2013. augusztus 28.

Gondnokság alá helyezés – ránézésre, vizsgálat nélkül?

Szakértői vizsgálat nélkül, a dokumentációra és a személyes ismeretségre alapozva alkotta meg szakvéleményét egy pszichiáter. Ennek alapján indult meg a panaszos gondnokság alá helyezésének eljárása. Szabó Máté ombudsman többszörös jogsérelmet állapított meg és felszólította az illetékeseket, hagyjanak fel az ilyen módszerekkel.

2013. augusztus 27.

Vizsgálják az adatbázisok másodlagos piaci felhasználását

Az „Adatok, információk szolgáltatásával kapcsolatos jogszabályok felülvizsgálata” című projektben legalább 30 magyar nyilvántartást vizsgáltak felül. A cél a jogalkotók munkáját támogató javaslatok, döntést előkészítő szakmai iránymutatásokat tartalmazó szakmai anyag létrehozása volt. Az elkészült szakmai anyagra támaszkodva kezdheti meg a jogalkotás az egységes szabályok átültetését.

2013. augusztus 24.

Holokausztper: nem büntet a chicagói bíróság

A chicagói körzeti szövetségi bíróság megszüntette a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) és Magyar Államvasutakkal (MÁV) szemben a holokauszttal kapcsolatos jogcímen indított eljárásokat – közölte szombaton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).